Optimaliseer jouw aandrijfsystemen en mechatronica kennis met onze cursussen

Ben jij geïnteresseerd in het optimaliseren van aandrijftechnische- en mechatronische systemen? Wil jij leren hoe je de juiste componenten selecteert en hoe je deze op de meest efficiënte manier kunt toepassen? Dan zijn onze cursussen op het gebied van aandrijfsystemen en mechatronica iets voor jou!

Leer de juiste oplossing te selecteren

Het ontwerpen en optimaliseren van aandrijfsystemen en mechatronische systemen vereist de nodige kennis en ervaring. Bij ons leer je alles over de samenhang tussen elektrische, mechanische en besturingstechnische eigenschappen van deze systemen. Daarnaast leer je om de juiste oplossing te selecteren en toe te passen, rekening houdend met systeemkeuzes, mogelijkheden, beperkingen, praktische inzetbaarheid en kosten. Je hebt de keuze uit meerdere cursussen, we lichten er een aantal uit.

Cursus Elektrische aandrijftechniek

Onze cursus Elektrische aandrijftechniek biedt jou de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om elektrische aandrijftechniek functioneel te omschrijven en verschillende alternatieven af te wegen. Je krijgt inzicht in de werking en de instel- en toepassingsmogelijkheden van verschillende elektrische aandrijftechnieken. Daarnaast leer je hoe je relevante informatie uit leveranciersdocumentatie kunt filteren. Door deze cursus te volgen, word je een betere gesprekspartner voor klanten, collega’s en toeleveranciers in het vakgebied.

Cursus Mechatronica

Onze cursus Mechatronica biedt een stevige basis op het gebied van besturingstechniek, sensoriek en uitvoerorganen. Je verdiept je in machinebesturingen en raakt wegwijs in inspectiepunten, instelmogelijkheden en mogelijke storingen. Na het volgen van deze cursus ben je in staat om mechatronische systemen te ontwerpen en te optimaliseren.

Cursus Systems engineering voor engineers

Ontwerpvraagstukken worden binnen de technische maakindustrie (of hightech industrie) steeds complexer. Zo werkt je meer met multidisciplinaire ontwerpteams, de doorlooptijden worden korter en je staat voor nieuwe technologische uitdagingen.

Als projectdeelnemer schakel je tussen abstractieniveaus, zoals use cases, system requirements, en systeemconcepten. Het vinden van een goede balans met jouw teamleden vanuit de diverse disciplines is hierin essentieel! De cursus Systems engineering voor engineers laat je diverse methodes en werkwijzen ervaren om dergelijke problemen te analyseren, te structureren, en een goed overzicht te ontwikkelen!

Digital twins

Binnen de aandrijftechniek en mechatronica wordt steeds meer gebruik gemaakt van digitale modellen om met simulaties een optimale applicatie te engineeren. Met deze digitale tweeling heb je veel inzicht in het gedrag van het aandrijfsysteem voorafgaand aan de werkelijke realisatie. Ook de trend naar connected drives en control, voor continue monitoring van service, onderhoud en energieverbruik, krijgt bij ons aandacht.

Onze cursussen zijn ingrijpend vernieuwd en bieden praktijkcases in de theoriebijeenkomsten en twee praktijkdagen in Veldhoven. Hierdoor kun jij de opgedane kennis direct toepassen in de praktijk.

Kortom, ben jij op zoek naar kennis en vaardigheden op het gebied van aandrijfsystemen en mechatronica? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Kijk hieronder voor het cursusaanbod.

Cursussen op het gebied van Aandrijftechniek en mechatronica