Deep learning is een binnen de industrie opkomende Artificial Intelligence technologie die het mogelijk maakt voor systemen om aan de hand van data, zelf te leren en te verbeteren. Deze eigenschappen maken deze technologie kansrijk voor de industrie en het aantal toepassingsgebieden neemt dan ook snel toe. Benieuwd hoe je deep learning in jouw bedrijf toe kunt passen? Tijdens de cursus Advanced deep learning: foundation maak je kennis met de nieuwste technieken en toepassingsgebieden en leer je werken met tools en applicaties.
Inschrijven met het STAP-budget?
Neem direct contact op via +31 (0)40 296 99 33
Deze cursus biedt engineers, programmeurs en researchers een diepgaand inzicht en begrip voor deep learning. Je krijgt een overzicht van de deep learning theorie en tools en je leert over de diverse applicaties.
Let op: Deze cursus wordt in het Engels gegeven.
Bekijk hier de Engelstalige informatie over de cursus.
Per deel krijg je Pythoncode opdrachten en huiswerkprojecten in de vorm van Jupyter notebooks. Je leert hierbij veel van de algoritmes zelf te ontwikkelen zodat de technische skills in huis heeft om zelf een deep learning project te starten.
Na het volgen van deze cursus kun jij je verder specialiseren in bijvoorbeeld computer vision. Tijdens de cursus Advanced deep learning: computer vision, leer je geavanceerde algoritmes te ontwikkelen voor toepassingen zoals: objectdetectie, beeldsegmentatie en generative modellen. Ook leer je deze toepassingen in te zetten in de praktijk, bijvoorbeeld binnen de industriële of agriculturele omgevingen.
Indien je de cursus volledig heeft doorlopen ontvang je een Bewijs van Deelname.
Neurale netwerken die geoptimaliseerd zijn voor computer toepassingen worden Convolutional Neural Networks (CNNs) genoemd. Tijdens deze lesdag wordt de basis van CNNs uitgelegd en worden o.a. de volgende algoritmen besproken:
Neurale netwerken die geoptimaliseerd zijn voor time series data worden Recurrent Neural Networks (RNNs) genoemd. Tijdens deze lesdag worden verschillende technieken voor time series classificatie besproken, waaronder:
Dr. Ir. Albert van Breemen studeerde elektrotechniek aan de Universiteit Twente en promoveerde in 2001 op het gebied van intelligente software systemen. Hij werkte vervolgens 8 jaar bij Philips Research binnen het Ambient Intelligence programma aan o.a. Sociale Robotica. Met het project ‘iCat user-interface robot’ontving Albert in 2005 de Time Magazine Best Invention award, en in 2007 de New Technology Foundation (NTF) Award on Entertainment Systems and Robots. Vervolgens werkte Albert ruim 10 jaar als Senior New Business Development Manager bij ASML. Hierbij onderzocht hij de kansen voor ASML m.b.t. het toepassen van nieuwe technologieën waaronder artificial intelligence. Zijn kennis voor techniek en gevoel voor waarde creatie combineerde hij in 2019 tot zijn onderneming VBTI.
VBTI richt zich op intelligente automatisering (sensor-data gedreven applicaties): AI wordt in machines toegepast zodat klanten uit o.a. High Tech Manufacturing, Machinebouw en de Agricultuur tot voor kort onmogelijke oplossingen en functionaliteiten in zeer uitdagende omgevingen kunnen realiseren. Denk aan het herkennen van bladknooppunten in de komkommerteelt, of het oogsten van asperges. De variatie van zowel de plant en de achtergrond zijn bij uitstek uitdagingen waar AI ten op zichtte van traditionele visie technieken een uitkomst biedt.
De nieuwe datum voor deze cursus is binnenkort bekend.
Wanneer je meerdere medewerkers in jouw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij jou op locatie te organiseren. Een goede afstemming op jouw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.
Heb je interesse in een bedrijfsintern traject? Onze programmamanager opleidingen Wouter Lintsen komt graag vrijblijvend bij je op bezoek.