Pas kunstmatige intelligentie (AI) succesvol toe binnen jouw organisatie tijdens de cursus Artificial Intelligence voor managers. Deze cursus laat je in drie dagen uitgebreid kennis maken met databewerking dankzij (zelflerende) algoritmes, het opzetten van AI projecten en inzetten van AI binnen jouw organisatie. De theorie wordt afgewisseld met praktijkcases en discussies.

 • Verkrijg inzicht in AI en word een goede gesprekspartner
 • Realiseer succesvolle AI projecten
 • Pas AI effectief toe binnen uw organisatie
Proces-, IT- en projectmanagers
Kennis van processen als manager in de organisatie
3 dagbijeenkomsten
Bewijs van deelname
Syllabus en externe bronnen
Inclusief arrangementskosten en lesmateriaal
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de cursus Artificial Intelligence voor managers

Kunstmatige intelligentie, of artificial intelligence (AI), is eenvoudig gezegd de automatisering van denkkracht. Door het toepassen van geavanceerde software is het mogelijk geworden om (slimme) systemen en machines specifieke taken op een intelligente manier uit te laten voeren. Hoe werkt dit en hoe kunt u deze technologie succesvol toepassen binnen uw organisatie? 

AI wordt veelvuldig toegepast in tal van systemen waar we dagelijks mee in aanraking komen. De steeds betere (zelflerende) algoritmes en de beschikbare tools maken dat de drempel om AI toe te passen omlaag gaat. Zonder academische graad in data science of computer science kunt u AI succesvol inzetten!  

De toepassingen van AI in de maakindustrie nemen gestaag toe, vaak onder de noemer Industry 4.0 of Smart Industries. Denk hierbij aan toepassingen als predictive maintenance, productieproces optimalisatie en robotica/cobotica. In de cursus Artificial Intelligence voor managers leert je hoe je AI succesvol kunt inzetten in de industrie! Bij het inzetten van AI spelen er vragen als:

 • Welke data heb ik nodig?
 • Met wie moet ik samenwerken in het (project)team?
 • Welke technologie ga ik inzetten?
 • Hoe pas ik AI toe in mijn huidige proces?

Tijdens de interactieve cursus Artificial Intelligence voor managers leer je wat AI is, wat je ermee kan en hoe er mee om te gaan. Hierbij komt theoretische kennis aan bod zoals verschillende AI technieken, welke data daarbij nodig is en wat de valkuilen zijn. Hierbij is de toepasbare kant belangrijk. Hoe gebruik je deze technieken? Wat maakt deze winstgevend? Hoe pas je dit toe in jouw organisatie? Aan het einde van deze cursus beschik je over de volgende vaardigheden:

 • Goed inzicht in en gesprekspartner omtrent het onderwerp AI
 • Het vinden van geschikte AI oplossingen
 • Opzetten van een AI project en inventariseren van de obstakels
 • AI inzetten t.b.v. een betere organisatie/applicatie

Voor wie is deze cursus bedoeld

De cursus richt zich op diegenen die vanuit een managementverantwoordelijkheid met AI aan de slag wil gaan en er een succes van wil maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan proces-, IT- en projectmanagers. De cursus vraagt geen instapniveau als het gaat om kennis op het gebied van data science of AI. Wel beschik je over ervaring als manager en heb je een goed beeld van de verschillende processen binnen jouw organisatie. Je hebt een praktische en open houding en je wilt processen in jouw eigen organisatie verbeteren.

Als je meer praktisch te werk wilt gaan en zelf AI oplossingen wilt ontwikkelen, volg dan de cursus Artificial Intelligence voor engineers.

Programma

De cursus AI voor managers heeft een belangrijk leerdoel. Aan het einde van de cursus weet je een AI project op te zetten binnen jouw eigen organisatie. Om dit te bereiken is er theoretische kennis en praktische ervaring nodig. De cursus is verdeeld over drie dagen met zowel theoretische lessen, praktische opdrachten, brainstorms en een grote casus om mee af te sluiten. In deze drie dagen leert je over de verschillende AI technieken, hoe je een AI project succesvol opzet en wat de kansen en risico’s hierbij zijn.

De lesdagen zijn als volgt ingedeeld:

Dag 1. Introductie in data en AI

In dag 1 gaat het vooral om de theoretische achtergrond van data en AI. Er wordt duidelijkheid gegeven aan verschillende termen zoals modellen, algoritmen, artificial intelligence en machine learning. Hiernaast wordt ook een van de belangrijkste aspecten behandeld: hoe creëer je waarde uit data en AI?

Onderwerpen dag 1:

 • Wat is AI? Wat is het verschil tussen AI en machine learning?
 • Voorbeelden van AI in de maakindustrie
 • Wat zijn modellen en algoritmes?
 • Wat is het belang van data bij AI?
 • Waarom is AI zo belangrijk?
 • Hoe kunt u AI gebruiken om waarde te creëren?

Dag 2. De praktische kant van AI

In dag 2 wordt naar de praktische kant van AI gekeken. Wat voor technieken en methodes zijn er allemaal? Het is van groot belang dat je als manager weet wat de mogelijkheden zijn. Daardoor kun je precies inschatten wat binnen de scope van een project valt. Hierbij wordt ook behandeld hoe je een AI project opzet en hoe je de kans op succes kunt vergroten.

Onderwerpen dag 2:

 • Wat zijn de verschillende AI methodes en technieken? Hoe werken die?
 • Hoe haalt u waarde uit data?
 • Wat is de AI workflow?
 • Het zet u een AI project op?
 • Hoe maakt u een AI project succesvol?

Dag 3. Van probleem naar oplossing

Tijdens dag 3 combineert je alles wat je hebt geleerd. Daarbij leer je ook probleemoplossend te denken.

Onderwerpen dag 3:

 • Van probleem naar oplossing
 • Het denkpatroon van een AI engineer
 • Wie en wat heeft u nodig voor een AI project?
 • Praktisch denken vanuit de AI technieken
 • Het AI project canvas
Neem contact op voor meer informatie

Jouw docent

Simcha van Helvoort

Simcha heeft een wiskundige achtergrond met als specialisatie Artificial Intelligence. Vanuit zijn eigen bedrijf heeft hij als AI engineer een scala aan projecten uitgevoerd in toepassingen zoals predictive maintenance, robotica en deep learning-vision. Naast de dagelijkse werkzaamheden als AI engineer geeft hij gastcolleges bij de opleiding Toegepaste Wiskunde en verzorgt hij bij Mikrocentrum de cursus Artificial Intelligence voor Engineers.

Plaats, data en prijzen - Open inschrijvingen

Inschrijven

Plaats

Startdatum

Begintijd

Eindtijd

Prijs

Avonden / Dagen

Veldhoven
09-10-2023
23-10-2023
30-10-2023
...
in totaal 3 bijeenkomsten
13:30
21:30
€ 1590
3

Mikrocentrum werkt met all-in-prijzen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief B.T.W. en inclusief lesmateriaal en arrangementskosten.

Leden van het Mikrocentrum High Tech Platform ontvangen 10% korting op de cursusprijs.

Ervaringen van cursisten

De inhoud was prima, de docent kundig. De voorbereiding was goed. De docent (Simcha) had een goed gevoel voor de groep, stimuleerde interactie en stopte ook als de groep begon af te haken.
Benedicte van Houtert, Royal Philips
De cursus heeft een prima balans tussen theorie en praktijk en geeft handvatten voor directe toepassing in de eigen praktijk situatie.
Rob Leenders
Training geeft veel inzicht in het onderwerp. Trainer zou als zeer goed beoordelen (5). de reden voor de 4 is dat het soms diepgaand is m.b.t het gebruik van Orange waarbij je eigenlijk meer bezig bent het ontdekken van de functionaliteit dan met de opgave. Dat geld tevens voor de reken voorbeelden maar aan de andere kant ook erg begrijpelijk aangezien je ook iets van de inhoud moet ontdekken. Wellicht is 3 dagen erg kort voor het onderwerp. AI werkmethode is een goede toevoeging aangezien je als manager werknemers in je organisatie wilt begeleiden. Wellicht dat het bovenstaande wat meer belicht kon worden in de omschrijving van de training. Goede training en het heeft me veel verdieping gegeven.
Anton van Oeffelt, Seco Tools B.V. (Jabro Tools)
Prachtige locatie alles keurig verzorgd. Cursus geeft goed inzicht in de materie en interessant om de laatste ontwikkelingen op dit gebied te volgen.
Cor van Vliet, Signify
Dit was een goede introductie cursus AI voor managers. Prettige docent met kennis van zaken. Meer kennis- en ervaring deling tussen deelnemers zou een goede toevoeging zijn, met name ook rond 'unstructured data'
Aart Houweling, Etteplan

Ontdek de mogelijkheden om deze cursus bedrijfsintern te organiseren

Wanneer je meerdere medewerkers in jouw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij je op locatie te organiseren. Een goede afstemming op jouw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Onze programmamanager opleidingen denkt graag met je mee!

Heb je interesse in een bedrijfsintern traject? Onze programmamanager opleidingen Wouter Lintsen komt graag vrijblijvend bij je op bezoek.