• 23 november 2022
  • Leestijd: een minuut

Cursus spuitgieten 1 niet alleen voor operators

Cursus spuitgieten1

Als Programmamanager Opleidingen ben ik altijd benieuwd naar de achterliggende redenen waarom cursisten een spuitgietcursus volgen bij Mikrocentrum. Je zou verwachten dat er vooral operators aan deze cursus meedoen omdat zij deze vakkennis dagelijks nodig hebben, echter zijn de inschrijvingen heel divers.

Naast machinestellers en medewerkers technische dienst, schrijven ook productontwerpers, kwaliteitsmanagers, verkopers en projectbegeleiders hun vaak in. Spuitgieten is een vak en geen kunstje. Directeuren en eigenaren zien dit ook vaak in, daarom mogen wij die ook regelmatig tijdens een cursus verwelkomen.

Praktijklessen bij cursus Spuitgieten 1

In de praktijk komt het vaak aan op teamwork. Het is prettig en soms ook noodzakelijk dat collega’s van andere afdelingen tot een bepaald niveau over actuele spuitgietkennis beschikken. Een cursus van 10 avonden of 5 dagen helpt hierbij.

Over de cursus

Tijdens de cursus Spuitgieten 1 leer je zelfstandig een eenvoudig spuitgietproces op te zetten en veel voorkomende processtoringen te verhelpen. Ook leer je alles over de onderdelen en werking van de spuitgietmachine en spuitgietmatrijs en de verschillende stappen van het spuitgietproces.

Regelmatig nemen cursisten hun eigen producten mee om deze met de docent en de medecursisten in- of na de les te bespreken. Dit is een grote toegevoegde waarde van het volgen van een dergelijke cursus. De oogkleppen gaan af en de nieuwe aangeleerde kennis wordt direct toegepast.

Leg een basis voor het vak spuitgieten

Na afloop van de cursus ken je de belangrijkste eigenschappen van thermoplasten die van belang zijn voor de verwerking. Ook heb je alles geleerd over de onderdelen en werking van de spuitgietmachine en spuitgietmatrijs en ken je de verschillende stappen van de spuitgietcyclus. Bovendien weet je zelfstandig een eenvoudig spuitgietproces op te starten en veel voorkomende processtoringen te verhelpen.

Bekijk ons cursusaanbod

Over de schrijver

Barend Blom

Barend Blom

Programmamanager Opleidingen | Mikrocentrum