• 20 april 2023
  • Leestijd: 4 minuten

Iedereen heeft hier hart voor techniek!

MIKRO rebranding personencampagne jonne

Een kloppend tech hart, zonder een technische achtergrond, kan dat? Onze collega Jonne Meinders is het levende bewijs! Bij Mikrocentrum is zij als Meeting & Event specialist dagelijks omringd door technologie. Het maakt haar fascinatie hiervoor alleen maar groter. 

Op de middelbare school waren haar lievelingsvakken biologie en scheikunde. Alleen viel het rekenwerk haar tegen. “Daarom heb ik daar niets meer mee gedaan. Na mijn school heb ik een aantal jaren in de horeca gewerkt. Erg leuk en afwisselend, maar ja, je werkt wanneer andere vrij zijn. Dat ging me tegenstaan. In 2019 begon ik bij Mikrocentrum als Medewerker Catering & Repro, maar toen afgelopen najaar de vacature Meeting & Event specialist vrijkwam, dacht ik dat is iets voor mij!"

Jonne zorgt samen met het facilitaire team voor een full-service ondersteuning bij de organisatie van alle cursussen en events in de ruimtes van Mikrocentrum. Van het eerste contact met de klant tot en met de oplevering van het evenement. “En dat is heel breed! We hebben veel soorten ruimtes, van les- en praktijklokalen tot een auditorium voor 350 personen. En even zoveel soorten klanten en projecten; de ene dag maken we het les- en praktijklokaal tiptop in orde voor de Cursus Spuitgieten, de dag erna is de hele conferentie- en exporuimte in gebruik voor DSPE Optomechanics.” En het mag de gasten aan niets ontbreken, dus ook de innerlijke mens wordt goed verzorgd. “Ontzorgen is heel belangrijk, zodat alle aandacht naar het doel van de bijeenkomst kan gaan. De catering is daar bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van en dat stemmen we vooraf goed af met de klant. We krijgen er altijd veel complimenten over!” 

Iedereen heeft hier passie voor techniek

Terug naar de techniek, wat betekent ‘At the heart of hightech’ voor jou? “Ik kijk vaak rond tijdens een cursus of event. Dan zie ik mensen met hun eigen expertise, die iets uitleggen aan elkaar, of vragen stellen tijdens een lezing. Of ze vertellen mij, wanneer ik ze rondleid, alle ins en outs van de techniek waarin ze thuis zijn. Iedereen die hier rondloopt heeft een passie voor techniek, het komt gewoon recht uit het hart. Dat enorme enthousiasme van anderen, daar kan ik nou echt van genieten!” Dat enthousiasme is volgens Jonne toch wel kenmerkend voor een technische omgeving. “De betrokkenheid bij exposanten en cursisten is groot. Vanuit Mikrocentrum delen we dat: de docenten, het facilitaire team, iedereen is goed voorbereid en wil er een succes van maken.” 

Dat enthousiasme van anderen voor techniek, daar kan ik echt van genieten!” Jonne Meinders

Uitdagingen geven energie

Het aantal thema’s en technologieën dat binnen Mikrocentrum aan bod komt is enorm. En alle wekken ze Jonne’s nieuwsgierigheid op. “Laatst bespraken we een optica event. Dan wil ik toch weten wat dat precies is, en ga ik erover lezen.” Maar waar klopt Jonne’s tech hart sneller van? “Dat is vooral bij grote aanvragen rondom een specifieke technologie, waar we vanaf het begin meedenken met de klant. Nieuwe events waar ik een uitdaging heb, ja, dat geeft mij energie!” 

Exacte vakken zijn onmisbaar

Hoe denk je dat technologie ons dagelijks leven gaat veranderen in de toekomst? “Het zal nog meer integreren in ons dagelijks leven. We gaan steeds meer leunen op technologie. En het speelt een belangrijke rol bij duurzaamheid en de energietransitie. Ja, wat dat betreft begrijp ik het belang van techniek nu meer dan vroeger; exacte vakken zijn direct van toepassing in specifieke technologie. En daardoor onmisbaar bij de uitdagingen voor de hightechindustrie.” 

Het belang van technische vakken begrijp ik nu veel meer” Jonne Meinders

Blijven ontwikkelen

Jonne kreeg de mogelijkheid om door te groeien naar Meeting & Events specialist. En volgde de opleiding Facilitair Management. “Mooi dat Mikrocentrum haar medewerkers de kans biedt om zich blijvend te ontwikkelen. Wat dat betreft zou ik graag nog een paar technieken wat beter leren kennen. Zodat ik de klant bijvoorbeeld meer kan vertellen over de apparatuur in de praktijklokalen. Maar dat komt vast nog!”

Werken bij Mikrocentrum

We zijn op zoek naar nieuwe medewerkers. Check hier onze vacatures

Werken bij Mikrocentrum