Leer verantwoord en veilig omgaan met elektronica in de industrie

De industrie maakt momenteel een digitale revolutie door, wat zorgt voor een sterke stijging in de toepassing van elektronica. Denk bijvoorbeeld aan de apparatuur in laboratoria en productie automatisering, maar ook aan elektronische systemen in veel eindproducten.

Hoe ga je hier verantwoord mee om en hoe zorg je voor een zo veilig mogelijke werkomgeving? Een ding is zeker: om dit te bereiken wanneer je werkt met dergelijke apparaten en producten, is kennis over onderwerpen als elektronische componenten en systemen, smart elektronica, connectiviteit, ESD en EMC essentieel.

Veilige werkomgeving

Werk jij in de techniek en heb je te maken met elektronica? Dan is een veilige werkomgeving van groot belang. Bij onze cursussen Elektronica krijg je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om direct aan de slag te gaan. Je hebt de keuze uit diverse cursussen met open inschrijving en bedrijfsinterne opleidingen. Een van de cursussen lichten we hieronder voor je uit.

Over de cursus Elektronica voor niet elektronici

Werk je in de techniek en krijg je wel eens te maken met elektronica, maar mis je de basiskennis om hier direct mee aan de slag te gaan? Dan helpt de zesdaagse cursus Elektronica voor niet-elektronici jou op weg.

Aan de hand van diverse praktijkoefeningen leer je onder andere schema’s te lezen en te herleiden, veel voorkomende defecten te herkennen en te verhelpen, verantwoord om te gaan met ESD, metingen te verrichten en veilig te werken. Met het digitaal leerplatform kun je thuis aanvullende informatie doornemen op interactieve wijze.

Na afloop van deze basiscursus Elektronica ken je de elektronica basisbegrippen en het vakjargon. Ook leer je elektronische componenten, de eigenschappen ervan en mogelijke foutsituaties te herkennen. Je krijgt inzicht in de globale werking en toepassing van de meest voorkomende interfaces en weet welke regelgeving er is rondom veiligheid. Daarnaast ontwikkel je diverse vaardigheden zoals het lezen van schema’s en deze herleiden op een printplaat (PCB) of een samengesteld systeem en het herkennen en verhelpen van veelvoorkomende defecten.

Succesvol aan de slag

Of je nu wel of geen ervaring hebt in de elektronica, onze cursussen bieden je de kennis en vaardigheden om succesvol aan de slag te gaan binnen dit vakgebied.

En ben je beginner? Lees dan hier ons blog dat we schreven over het waarom van een cursus elektronica voor beginners.

Neem gerust contact op als je meer informatie wilt over onze cursussen op het gebied van elektrotechniek in een industriële omgeving.

Cursussen op het gebied van Elektronica