Aan de slag met elektrotechniek in een industriële omgeving

Elektrotechniek is een onmisbaar onderdeel van industriële installaties. Of je nu een elektrotechnische achtergrond hebt of niet, kennis van elektrotechniek is essentieel om effectief en veilig te kunnen werken in een technisch industriële omgeving. Bij onze cursussen Elektrotechniek krijg je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om direct aan de slag te gaan. Je hebt de keuze uit diverse cursussen met open inschrijving en bedrijfsinterne opleidingen. Een aantal van de cursussen lichten we hieronder voor je uit.

Over de cursus Elektrotechniek

Heb je geen elektrotechnische achtergrond, maar kom je wel regelmatig in aanraking met elektrotechnische installaties en systemen? Dan is onze cursus Elektrotechniek voor de industrie iets voor jou. Hier leer je de basisbegrippen, fundamentele wetten, en de werking en toepassing van elektrische componenten zoals relais, transformatoren, motoren, generatoren en bedieningselementen begrijpen en toepassen. Je leert schema’s voor stroomstelsels, schakel- en verdeelinrichtingen, lichtschakelingen en besturingstechniek te lezen en te begrijpen. Ook leer je storingen te lokaliseren en op te lossen, weet je hoe motorschakelingen werken en weet je industriële automatiseringscomponenten te gebruiken.

Ook voor beginners

Deze elektrotechnische cursus is ook geschikt voor beginners en biedt een uitgebreid practicum met afwisselend theorie en praktijk. Er is veel aandacht voor veiligheid en je krijgt les van ervaren vakdocenten uit de praktijk. Naast een theoretisch gedeelte bevat de cursus ook demonstraties, praktijkcases en twee dagen praktijk waarin je diverse elektrische- en motorschakelingen bouwt en meetopdrachten uitvoert.

Over de cursus Elektrotechnisch storing zoeken

In de cursus Elektrotechnisch storing zoeken leer je aan de hand van schema’s de werking van elektrische installaties. Daarbij doe je de basisvaardigheden op om storingen effectief op te sporen. Dit gebeurt met behulp van een foutensimulator, waarbij storingen in elektrotechnische schakelingen zoals een basis-, PLC,- omkeer-, ster-driehoek-, volgorde- en twee handenschakelingen worden nagebootst. Aan de hand van een foutenanalyse, het lezen van schema’s, het verrichten van metingen en logisch nadenken leer je de fout te ontdekken. Na afloop van deze cursus ben je in staat zelfstandig storingen te zoeken, te lokaliseren.

Succesvol aan de slag in de industrie

Dus of je nu ervaring hebt in de elektrotechniek of juist helemaal niet, onze cursussen bieden je de kennis en vaardigheden om succesvol aan de slag te gaan binnen de industrie. Of het nu gaat om het begrijpen van elektrische schema's, het lokaliseren en oplossen van storingen of het toepassen van de juiste richtlijnen en regelgevingen, onze cursussen bieden de juiste ondersteuning en begeleiding.

Neem gerust contact met ons op als je meer informatie wilt over onze cursussen op het gebied van elektrotechniek in een industriële omgeving.

 

 

Cursussen op het gebied van Elektrotechniek