Werk je met elektrotechnische installaties? Dan is het snel vinden en oplossen van storingen essentieel om onderbrekingen in het proces tot een minimum te brengen. Tijdens de cursus Elektrotechnisch storing zoeken leg je een goede basis op het gebied van elektrotechniek, leer je schema’s lezen en meetmethodieken toe te passen om storingen effectief te lijf te gaan.

 • Leer systematisch en effectief storing zoeken
 • Leer zelfstandig storingen te verhelpen
 • Pas de theorie toe tijdens twee dagen vol meetopdrachten
Storings- en onderhoudsmonteurs, leidinggevenden en technisch commerciële functionarissen
MBO WEB-niveau 2
2 dagbijeenkomsten
Bewijs van deelname
Een syllabus
Inclusief arrangementskosten en lesmateriaal
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de cursus Elektrotechnisch storing zoeken

In de cursus Elektrotechnisch storing zoeken leer je aan de hand van schema’s de werking van elektrische installaties. Daarbij doe je de basisvaardigheden op om storingen effectief op te sporen. Dit gebeurt met behulp van een foutensimulator, waarbij storingen in elektrotechnische schakelingen zoals een basis-, PLC,- omkeer-, ster-driehoek-, volgorde- en twee handenschakelingen worden nagebootst. Aan de hand van een foutenanalyse, het lezen van schema’s, het verrichten van metingen en logisch nadenken leer je de fout te ontdekken. Na afloop van deze cursus ben je in staat zelfstandig storingen te zoeken, te lokaliseren en te herstellen.

Voor wie is deze cursus over storing zoeken bedoeld?

Voor iedereen die de praktische vaardigheden wil verbeteren om storingen in elektrotechnische installaties zelfstandig en doelgericht te verhelpen. De cursus is ook geschikt voor leidinggevenden en technisch commerciële functionarissen. Je beschikt over een opleiding elektrotechniek op WEB-niveau 2 of je hebt bijvoorbeeld de basiscursus Elektrotechniek voor de industrie gevolgd.

Practicum

In de cursus wordt de theorie afgewisseld met oefeningen, praktijkcases en practica.

Programma

Theorie

 • Schema lezen
 • Meettechniek
 • Storing zoeken

Praktijk           

 • Elektrische schakelingen bouwen
 • Storing zoeken

Hierbij wordt gebruik gemaakt van instructieborden (schakelkasten) die in de praktijk ook voorkomen zoals:

 • Basisschakeling
 • PLC-schakeling
 • Omkeerschakeling
 • Ster-driehoekschakeling
 • Volgordeschakeling (transportbanden)
 • Twee handenschakeling (hydraulische pers) 
Neem voor meer informatie contact op

Ervaringen van cursisten

Ik vond het een leuke en goede cursus. Zeer enthousiaste en goede docent. De theorie gingen we wat snel doorheen, omdat er wat weinig tijd voor was i.v.m. het opdelen van de groep in twee dagdelen. Uiteindelijk was dit een goede keuze in mijn ogen, want daardoor kon ik wel alle praktijkopdrachten uitvoeren. Deze waren leerzaam en goede "praktijkvoorbeelden".
Jan Kuijpers, KMWE

Plaats, data en prijzen - Open inschrijvingen

Inschrijven

Plaats

Startdatum

Begintijd

Eindtijd

Prijs

Avonden / Dagen

Veldhoven
25-01-2024
26-01-2024
...
in totaal 2 bijeenkomsten
9:00
16:30
€ 780
2

Mikrocentrum werkt met all-in-prijzen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief B.T.W. en inclusief lesmateriaal en arrangementskosten.

Leden van het Mikrocentrum High Tech Platform ontvangen 10% korting op de cursusprijs.

Ontdek de mogelijkheden om deze cursus bedrijfsintern te organiseren

Wanneer je meerdere medewerkers in jouw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij je op locatie te organiseren. Een goede afstemming op jouw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Onze programmamanager opleidingen denkt graag met je mee!

Heb je interesse in een bedrijfsintern traject? Onze programmamanager opleidingen Wouter Lintsen komt graag vrijblijvend bij je op bezoek.