Leer alles over het extrusieproces

Extrusie is een vormgevingstechniek waarbij halffabricaten continu gevormd worden, zoals buis, plaat, folie, profiel of staafmateriaal. Het lijkt misschien eenvoudig, maar het is belangrijk om basiskennis van kunststoffen te hebben om het proces goed te begrijpen. Daarnaast moet je ook weten welke parameters er zijn aan de totale extrudeerlijn en waar deze invloed op hebben.

Optimaal produceren

Onze cursussen helpen je om jouw productielijnen optimaal te laten produceren en daardoor afkeur drastisch te reduceren. Zo bieden we de Cursus Extruderen 1 aan, waarbij je de basiskennis leert om het proces aan de gang te houden en kleine parameterwijzigingen aan te brengen. Heb je weinig of geen extrusie ervaring of wil je vanuit jouw rol van inkoper, verkoper, laborant of productontwikkelaar inzicht krijgen in het extrusieproces? Dan is deze cursus voor jou geschikt.

Kennis van procesparameters

In de Cursus Extruderen 2 leer je naast de basiskennis ook veel over kwaliteitssystemen en statistiek. Het is namelijk van belang om bij het opstarten en stoppen van een extrusieproductie volgens vastgestelde procedures te handelen. Specifieke kennis van de invloed op de diverse procesparameters is dan wel van belang. Deze cursus is aangemerkt als brancheopleiding en wordt afgesloten met een theorie-examen (NRK-diploma).

Thermo- en vacuümvormen

Naast extrusie bieden we ook opleidingen aan in thermo- en vacuümvormen. Tijdens de Cursus Thermo- en vacuümvormen gaan we in op jouw specifieke toepassing en delen we het lesprogramma zo praktisch mogelijk in. Meer kennis van het gebruikte materiaal, strategie van verwarming en de diverse instelmogelijkheden leiden tot aanzienlijke kwaliteit- en rendementsverbetering.

Altijd een opleiding die past bij jou

Onze opleidingen bieden veel waardevolle kennis en inzichten voor iedereen die betrokken is bij het extrusieproces, thermovormen of vacuümvormen. Na afloop van de cursussen heb je de juiste kennis en inzichten om de mogelijkheden van het proces en de randapparatuur optimaal te benutten. Of je nu medewerker bent met weinig ervaring of juist al wat meer kennis hebt, wij hebben een opleiding die bij jou past.

Cursussen op het gebied van Extruderen