Leer veilig werken met lasers

Het gebruik van lasersystemen wordt steeds populairder in diverse sectoren en toepassingen, zoals industriële bewerkingen, medische apparatuur, meetinstrumenten en scanners. Echter, het werken met lasers kan ook risico's met zich meebrengen als het niet op de juiste manier wordt uitgevoerd. Het is daarom van groot belang om de risico's te beheersen en veiligheid voorop te stellen.

Om ervoor te zorgen dat je de juiste kennis en vaardigheden hebt om veilig met lasers te werken, bieden we twee cursussen aan: de cursus Laser Safety Officer en de cursus Laserveiligheid.

Over de cursus Laser Safety Officer

Ben je eindverantwoordelijk voor het uitvoeren van het bedrijfsinterne laserveiligheidsbeleid? Dan is de cursus Laser Safety Officer zeker iets voor jou. Hier leer je alles over de Europese normen en richtlijnen rondom laserveiligheid. Je krijgt inzicht in de mogelijke gevaren van het werken met lasers en leert hoe je een laserveiligheidsmanagementprogramma met de bijbehorende voorzorgsmaatregelen opzet.

Over de cursus Laserveiligheid

Werk je met lasers en wil je een goede basis leggen voor het uitvoeren van risicoanalyses. De cursus Laserveiligheid geeft je inzicht in de mogelijke gevaren van het werken met lasers en de technische- en organisatorische maatregelen die nodig zijn voor een veilige werkplek. Je leert over de verschillende typen, eigenschappen en laserklassen. Ook worden de gevaren van het werken met lasers besproken, zoals op biologisch vlak. Je krijgt inzicht in de belangrijkste standaarden en richtlijnen op het gebied van laserveiligheid en leert welke elementen er nodig zijn voor een gedegen risicoanalyse en welke maatregelen je kunt nemen voor een veilige werkplek.

Verantwoord werken met lasers

Ben je op zoek naar een cursus op het gebied van lasertechnologie, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze cursussen zijn gericht op veiligheid en geven je de kennis en vaardigheden om op een verantwoorde manier met lasers te werken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om je in te schrijven voor een van onze cursussen. Veiligheid staat voorop!

Cursussen op het gebied van Lasers, lasertechnologie en laserveiligheid