• 23 januari 2015
  • Leestijd: 2 minuten

Effectief kennis overdragen op de werkvloer

effectief kennis overdagen

In korte tijd de juiste informatie overdragen valt niet mee. Zo kregen we bijvoorbeeld nadat we de uitnodiging voor de training Communicatie voor engineers' hadden verstuurd een mailtje van een van de deelnemers, Lennart. Ongerust vroeg hij of de tekst van de voorbereidende opdracht wel klopte. 

De opdracht luidde: Bereid een mini-training voor van 10 minuten. "Slechts tien minuten... In zo’n korte tijd is het toch onmogelijk om alle informatie te delen?!" reageerde hij. Wij probeerden Lennart gerust te stellen door te zeggen dat hij geen complete training hoefde te verzorgen, maar één aspect zou kunnen behandelen. 
“Er is geen enkel onderwerp dat ik in minder dan tien minuten kan uitleggen!” schreef Lennart ons terug.

Veelgemaakte fouten

Lennart is niet de eerste deelnemer die zich vertwijfeld afvraagt hoe hij een grote hoeveelheid kennis in korte tijd kan overdragen. Het is een uitdaging waarvoor veel technici zich gesteld zien die een training moeten verzorgen. Vaak mondt dit uit in overvolle PowerPoint slides en gehaast sprekende presentatoren. Misschien ben je er daar zelf een van, of herken je dit bij collega’s. Technici aan wie gevraagd wordt om een presentatie of training te geven beginnen meestal met het maken van een PowerPoint. Daarin proberen ze zoveel mogelijk informatie op te nemen, liefst alles wat ze zelf over het onderwerp weten. Iets weglaten vinden ze lastig en het onderscheid tussen ‘nice to know’ en ‘need to know’ wordt nauwelijks gemaakt. Terwijl dat juist kan helpen om de informatie te ordenen.

Less is more

Weglaten is niet alleen nodig, het is noodzakelijk! Het opstellen van een training zou moeten beginnen met het formuleren van een helder concreet doel, dat is afgestemd op de doelgroep. Dan biedt je de informatie aan – en alleen die informatie – die aansluit op de praktijk van je doelgroep en die behapbaar is in de gegeven tijd. Herhaal die informatie vervolgens op verschillende manieren (vertoon een filmpje, geef een verwerkingsopdracht en vertel een verhaal). Zo zorg je niet alleen voor variatie in de training, maar bevorder je ook de kennisopname. Hersenonderzoek heeft aangetoond dat aangeboden kennis veel beter blijft hangen wanneer er verschillende zintuigen aangesproken worden.

Meer weten over het verbeteren van jouw Power Skills?

Of je nu meer controle wilt verkrijgen over projecten, plannen, samenwerking, teamontwikkeling of persoonlijk leiderschap. Ons cursusaanbod helpt je bij het ontwikkelen van vaardigheden die essentieel zijn voor effectieve communicatie in jouw werkomgeving.

Bekijk ons cursusaanbod