De compacte en praktische cursus Leidinggeven op de werkvloer is bedoeld voor iedereen die (beginnend) leiding geeft in een technische productie-omgeving, zoals: groepsleiders, teamleiders en meewerkende voormannen. Het behandelt alle aspecten waarmee de technisch leidinggevende vandaag de dag geconfronteerd wordt. Het oefenen van jouw communicatieve en leiderschapsvaardigheden aan hand van eigen praktijkcasussen en het werken met een trainingsacteur staan hierbij centraal. 

 • Krijg grip op de verwachtingen en jouw rol als leidinggevende
 • Ontwikkel een leiderschapsstijl die bij jou en jouw team past
 • Ga aan de slag met alle vaardigheden die je nodig hebt om een beter resultaat te bereiken
Iedereen die leiding geeft in een productie-omgeving, zoals: groepsleiders, teamleiders en meewerkende voormannen
MBO
5 middag-/avondbijeenkomsten
Bewijs van deelname
Een uitgebreide syllabus
Inclusief arrangementskosten en lesmateriaal
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de cursus Leidinggeven op de werkvloer

Tijdens deze cursus krijg je inzicht in jouw rol als leidinggevende en ontwikkel je een eigen stijl voor het aansturen van jouw medewerkers. Je leert technieken voor het voeren van diverse soorten gesprekken met interne en externe klanten. Tevens leer je de opzet en een juiste uitvoering van verschillende soorten gesprekken met (potentiële) medewerkers.

Gedurende 5 dagen wordt globaal 3 dagen besteed aan allerlei communicatieve vaardigheden binnen 1 op 1 gesprekken. Het tweede deel van de cursus richt zich op het begeleiden van teams. De communicatieve vaardigheden dienen tevens ingezet te worden bij teamgesprekken.

Naast oefeningen en verhalen uit de praktijk wordt een trainingsacteur ingezet.

 

Programma

Voorbereiding

Wij vragen je voor aanvang van de cursus een intakeformulier in te vullen. Via dit formulier krijgt de docent een beter beeld van jouw praktijksituatie en kan daardoor ook goed aansluiten op uw leerdoelen.

Cursusinhoud

 • Wat is leidinggeven?
 • Wat is samenwerken
 • Stijlen van leidinggeven
 • Leidinggeven en gedragsverandering
 • Het voeren van functionerings-, beoordelings- en sollicitatiegesprekken
 • Klantgericht communiceren
 • Presentatietechnieken in het kader van werkoverleg
 • Praktijkopdrachten
 • Rollenspelen met een trainingsacteur
Neem contact op voor meer informatie

Jouw trainer

Ariëlle van Gestel

Een groot gedeelte van deze cursus draait om bewustwording van effecten van (uw) gedrag op de omgeving. Er worden rollenspellen ingezet en in samenwerking met een trainingsacteur ervaart u wat wel en wat niet werkt. Leidinggeven is een vak en kan alleen eigen gemaakt worden door aan uzelf te werken, want het instrument voor verandering bent uzelf! Deze cursus geeft u meer zicht op wat er van u verwacht wordt als leidinggevende en hoe u de verschillende stijlen van leidinggeven kunt toepassen.

Plaats, data en prijzen - Open inschrijvingen

Inschrijven

Plaats

Startdatum

Begintijd

Eindtijd

Prijs

Avonden / Dagen

Utrecht
25-10-2023
01-11-2023
08-11-2023
15-11-2023
22-11-2023
...
in totaal 5 bijeenkomsten
13:30
21:30
€ 1950
5
Veldhoven
07-12-2023
14-12-2023
11-01-2024
18-01-2024
25-01-2024
...
in totaal 5 bijeenkomsten
13:30
21:30
€ 1950
5

Mikrocentrum werkt met all-in-prijzen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief B.T.W. en inclusief lesmateriaal en arrangementskosten.

Leden van het Mikrocentrum High Tech Platform ontvangen 10% korting op de cursusprijs.

Ervaringen van cursisten

Duidelijke informatie en uitleg. Mooie balans tussen theorie en praktijk.
Djim Struijs, Keter
Zeer informatieve cursus. Erg veel plezier gehad met mijn mede cursisten, met dank aan Vivian voor haar positieve inzet en het creëren van een fijne sfeer alsmede het geven van goede bruikbare tools die goed toepasbaar zijn op de werkvloer.
Mark van der Sleen, NTS Mechatronics
Leerzaam, goede interactie. Bas weet te motiveren.
Stephan Rengelink, Stokvis Tapes Benelux BV
Het was erg leuk om met de docenten en de collega's deze cursus en het leesproces te doorlopen. De insteek van de cursus vind ik uitstekend, vanuit de psychologie opgebouwde kennis, praktijk gericht toepassen dat is waar je als leidinggevende echt mee verder komt, ik heb enorm veel geleerd. Om de methodes en denkwijze echt eigen te maken is het denk ik wel nodig om jaarlijks te herhalen/ uitbreiden/ opfrissen. De lesstof in de map komt niet overeen met de volgorde en structuur zoals de cursus daadwerkelijk gegeven word en voor de studenten zou dit handiger zijn.
Jelle van Veldhuizen, VDL Bus Valkenswaard
Was een mooie en leerzame cursus
Hans van de Ven, VDL Staalservice
Leuke en leerzame cursus onder leiding van een enthousiaste docente.
John Leijtens, Settels Savenije
Goede cursus met een ervaren lesgeefster, heel veel van geleerd. Alles was tot in de puntjes verzorgd en geregeld.
Jurgen Tutelaers, Lacom machinefabriek
Een interessante cursus die goed ingaat op de houding van mensen en hoe hiermee om te gaan, ook heb ik een goed beeld gekregen van verschillende gesprekstechnieken. Met de trainingsacteur ook goed kunnen oefenen met realistische situaties.
Rick Oppers, NTS Mechatronics
++prima cursus ++
Edwin Moonen, Ekon BV
Cursus was goed, heb er voldoende van opgestoken. Erg nuttig voor beginnende leidinggevers.
Frans Heesakkers, VDL
Zeer toegankelijke cursus. Laagdrempelig. Erg bevlogen en motiverende cursusleidster. (Susan Koppelmans). Theorie en praktijk goed op elkaar afgestemd. Gevarieerde en goede diners.
Ron Kerkhoffs, Jalema
Vele tips & tricks geleerd om direct in te zetten in de dagelijkse communicatie stroom. Vooral het herkennen van verschillende manieren van communicatie/personen gaat me echt helpen om verder te komen.
Rob Bakermans, TTI Inc.
Top cursus, leuk gehad, lekker eten en veel geleerd.
Joey Nent, Alligator Plastics
Dynamisch cursus, met genoeg praktijk en oefenmateriaal. Wat ik vooral fijn vond is dat de gegeven theorie altijd in verband gebracht werd met de praktijk of mijn eigen praktische ervaringen/voorbeelden. Dit is ook de reden wat de cursus vooral interessant maakte. Docent(en) waren altijd enthousiast en aandacht vasthoudend, met genoeg individuele aandacht aan de cursisten. Je kreeg ook de ruimte om in je eigen comfortzone te werken maar werd ook gestimuleerd om uit die comfortzone te stappen. Verder goede faciliteiten en avondeten was elke keer uitstekend. Zeker een aanrader om deze cursus te volgen!
Kamal Samim, Unica Building Services
Deze cursus is zeer interessant. Op het gebied van communicatie kun je blijven leren! Een aanrader voor iedereen die dieper in wil gaan op het begrijpen van leidinggeven.
Coen Teurlings, Ensa Machine Bouw
Geweldige cursusleider
Toby Kroonen, Calderys
Prima training, dit maakt iedereen een betere leider / collega!
Hans Maas, VDL Laktechniek
Leerzame cursus in een fijne omgeving waar alles goed is geregeld.
Ramon Peters, Frencken Mechatronics
Zeer interessante en leerzame training. Ook de trainingsacteur voegt een enorme waarde toe aan de training. Ik kan deze training zeker aanraden.
Jeroen Damen, Siemens

Ontdek de mogelijkheden om deze cursus bedrijfsintern te organiseren

Wanneer je meerdere medewerkers in jouw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij je op locatie te organiseren. Een goede afstemming op jouw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Onze programmamanager opleidingen denkt graag met je mee!

Heb je interesse in een bedrijfsintern traject? Onze programmamanager opleidingen Wilma Kuijpers komt graag vrijblijvend bij je op bezoek.