Haal het maximale uit jouw spuitgietmatrijs met cursussen matrijstechnologie

Matrijstechnologie is onmisbaar in de productie van kunststof spuitgietproducten. Ze zijn een soort mal die gebruikt wordt om vloeibare kunststof onder hogedruk in een specifieke vorm te persen of te spuiten. De parameters van het spuitgietproces, zoals druk, temperatuur en snelheid, in combinatie met de matrijs bepalen de driedimensionale vorm en maatvoering van het uiteindelijke product.

Matrijs is sleutel tot rendabel businessmodel

Het maken van een spuitgietmatrijs is een ingewikkeld proces dat een hoge investering vereist en waarbij iedere stap van groot belang is voor het eindresultaat. Een goed ontworpen en geconstrueerde matrijs is van groot belang voor de concurrentiepositie van een bedrijf. Het maakt daarbij niet uit of jouw bedrijf spuitgietmatrijzen ontwikkelt, aanmaakt, gebruikt of onderhoudt; actuele kennis van matrijstechnologie is altijd van groot belang. Het hebben van deze kennis kan het verschil maken in het hebben van een rendabel businessmodel.

Werk aan een maakbaar product

Door het volgen van een van onze cursussen blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen in de matrijstechnologie en ga je deze kennis toepassen in de praktijk. De cursussen zijn gericht op het ontwikkelen van een doordacht matrijsconcept dat leidt tot een maakbaar product. Hierbij besteden we aandacht aan de verschillende betrokken disciplines, om ervoor te zorgen dat het product succesvol gedurende de productlevenscyclus geproduceerd kan worden.

Zo leer je tijdens de Cursus Kunststof-, matrijs- en spuitgiettechnologie alles over het spuitgietproces, de matrijzen en de kostenopbouw van spuitgietproducten. Na afloop heb je alle kennis die nodig is in de communicatie met een technisch specialist.

En de cursus Cursus Matrijzen voor kunststoffen A | Mikrocentrum geeft je inzicht in de opbouw , het onderhoud en de werking van de meest voorkomende typen spuitgietmatrijzen en matrijsonderdelen. Ook ken je na afloop van de cursus de belangrijkste eigenschappen en verwerkingstechnieken van kunststoffen. 

Haal het maximale uit jouw spuitgietmatrijs. Volg een van onze cursussen.

Cursussen op het gebied van Matrijzen