• 19 augustus 2016
  • Leestijd: een minuut

BBL-opleiding medewerkers van drie VDL-bedrijven succesvol afgerond

BBL opleiding medewerkers geslaagd hoofdafbeelding

Voor het hoofdkantoor van VDL Groep te Eindhoven poseren 7 van de 9 deelnemers.

Summa College en Mikrocentrum verzorgden een unieke MBO-opleiding tot specialist spuitgieten / machinesteller en Composiet Verwerker.

In september 2014 zijn VDL Parree, VDL Kunststoffen en VDL Fibertech Industries gestart met een BBL-opleiding met als doel jonge mensen tot vakspecialist op te leiden en te binden aan de organisatie. Na de werving en selectie zijn de kandidaten uitgebreid getest op leervermogen en motivatie. Binnen 2 jaar zijn alle deelnemers geslaagd. In juli 2016 werd daarom het diploma MBO-2 feestelijk uitgereikt op het hoofdkantoor van VDL in Eindhoven.

Het principe van 4 dagen werken met begeleiding door een praktijkbegeleider en 1 dag in de week naar het opleidingsinstituut blijkt voor VDL uitstekend te werken. Schoolverlaters en jongeren met dit soort specifieke vaktechnische kennis zijn niet te vinden, omdat dit niet opgenomen is in het reguliere onderwijs aanbod. Ook omdat de gestelde functie eisen steeds hoger worden is daarom in samenwerking een nieuwe opleiding opgezet.

In deze periode zijn 9 deelnemers opgeleid tot Specialist spuitgieten / Machinesteller en 3 deelnemers tot Composiet Verwerker.

Inmiddels is deze BBL-opleiding opgenomen in het opleidingsaanbod van Summa College en is er in het najaar 2016 weer een opleiding gestart, waarbij bedrijven ook individuele deelnemers kunnen inschrijven.

 

Enkele deelnemers en hun praktijkbegeleiders.

Over de schrijver

Mikrocentrum

Mikrocentrum