• 6 januari 2022
  • Leestijd: 4 minuten

‘Mikrocentrum is het clubhuis van de hightech maakindustrie.’

Interview Bram Houdijk Ruimteverhuur Mikrocentrum

Facility & Hospitality Manager Bram Houdijk geniet van de mooie locatie van Mikrocentrum op de Run in Veldhoven. Samen met zijn team verzorgt hij er beurzen en evenementen voor de hightech maakindustrie.

Wat meteen opvalt wanneer u het gebouw van Mikrocentrum binnenstapt is de ruimte en het licht dat via de grote glazen ramen naar binnenvalt. Modern ingericht en van alle gemakken voorzien moet dit dé ontmoetingsplek worden voor de hightech maakindustrie, zegt Bram Houdijk ambitieus. Als Facility & Hospitality Manager zorgt hij ervoor dat alle bijeenkomsten die hier plaatsvinden gestroomlijnd en volgens afspraak verlopen, van het eerste kopje koffie bij binnenkomst tot de laatste bitterbal op de naborrel en alles daartussenin. Trots somt Houdijk de voordelen van het pand, dat in 2019 in gebruik werd genomen, op: de centrale ontvangsthal van ruim 400 vierkante meter, de expositieruimte van 660 vierkante meter, het ruime auditorium, tien flexibel indeelbare meeting rooms, drie online studio’s en de vele koffiecorners door het hele pand heen verspreid, waar bezoekers elkaar kunnen treffen voor een informeel gesprekje.

Geplande en toevallige ontmoetingen

Leden van het High Tech Platform kunnen hier ruimtes huren voor allerlei soorten evenementen, van trainingen tot vakbeurzen en van themadagen tot productpresentaties. Door de flexibele indeling van de ruimtes is bijna alles mogelijk, zegt Houdijk. Een theatervoorstelling met 350 gasten of een beursvloer met standhouders? Geen probleem. Een volledig verzorgde klantendag? Het auditorium en de ruimtes eromheen worden ingezet voor lezingen en presentaties en de expositieruimte kan dienen als beursvloer waar toeleveranciers of bedrijfsonderdelen zich presenteren. Houdijk: “Met onze ruimtes kunnen wij letterlijk alle kanten op.”

Omdat Mikrocentrum vakmensen uit de hele industrie bij elkaar brengt, is de kans groot dat u tegen iemand aanloopt die net die kennis, competentie of dat nieuwe inzicht heeft waar u naar op zoek was. “Wij zijn veel meer dan de zoveelste aanbieder van zaalhuur”, zegt Houdijk beslist. Hij spreekt van een clubhuisgevoel dat hij in het pand wil uitstralen. “De hele hightech maakindustrie komt hier langs, of het nu is voor onze cursussen en opleidingen, beurzen of themadagen. Al die vakmensen lopen door elkaar heen, ontmoeten elkaar en praten met elkaar op de informele momenten. Zet een specialist uit de metaalsector aan tafel met iemand van precisie-industrie en er ontstaan nieuwe ideeën die de basis leggen voor nieuwe ontwikkelingen. Wij zijn de ideale locatie voor die geplande en toevallige ontmoetingen. Als je weet dat driekwart van alle innovatie wordt bepaald door sociale innovatie, dan begrijp je ook de meerwaarde van Mikrocentrum.”

Hybride combinaties tijdens corona

De coronatijd heeft veel impact gehad op het werk van Houdijk. Door het thuiswerken werden fysieke ontmoetingen minder vanzelfsprekend. Dat heeft zowel voordelen als nadelen opgeleverd, zegt hij. “Door corona hebben we geleerd op een nieuwe manier te werken. We hebben ons allemaal afgevraagd of we nog steeds ’s ochtends drie kwartier in de file willen staan om van Den Bosch naar Eindhoven te rijden. Die tijd kunnen we nuttiger gebruiken. Tegelijkertijd hebben we ook gemerkt dat bepaalde ontmoetingen en besprekingen beter werken als we ze face-to-face doen. Persoonlijk contact is spontaner dan online, met meer contact tussen mensen onderling. En die niet geplande ontmoetingen zijn belangrijk voor innovatie.”

Het is nog steeds mogelijk om fysieke evenementen bij Mikrocentrum te organiseren, benadrukt Houdijk. Uiteraard houdt zijn team zich aan alle maatregelen van de overheid, wat betekent dat de fysieke capaciteit van de zalen op moment een derde bedraagt van de normale bezetting. “Maar we kunnen ook een hybride combinatie organiseren, dus deels fysiek en deels een online meeting”, zegt Houdijk. Denk bijvoorbeeld aan een productpresentatie met honderd in plaats van driehonderd gasten, waarbij de andere tweehonderd mensen op afstand meekijken met een livestream.

Door corona hebben Houdijk en zijn team nog niet de kans gekregen om de volle potentie van het nieuwe Mikrocentrum pand te benutten. Hij hoopt dan ook dat het einde van de pandemie niet lang op zich laat wachten. “Iedereen staat echt te popelen om volle kracht vooruit te gaan. Dat we echt die centrale ontmoetingsplek worden voor de hightech maakindustrie.”

Meer weten over het organiseren van een zakelijke bijeenkomst?

Bekijk onze mogelijkheden