• 17 mei 2023
  • Leestijd: 5 minuten

Mikrocentrum Opleidingen bekroond met een dikke 10 door Cedeo!

23OPL LinkedIn Cedeo

“De kracht van Mikrocentrum ligt onder andere in het feit dat zij oplossingen biedt die nauw aansluiten op de behoefte in de markt. Dat komt onder meer omdat zij zich onderscheiden op het gebied van klantgerichtheid, flexibiliteit en communicatief vermogen.” Dit is een van de citaten uit het onderzoek dat Cedeo recentelijk bij cursisten van Mikrocentrum heeft uitgevoerd. Dit onderzoek (dat bij zowel cursisten uit bedrijfsinterne als open trajecten werd uitgevoerd) resulteerde in ongelofelijk mooie cijfers met een vernieuwde Cedeo-erkenning als resultaat.

Onafhankelijk onderzoek

Cedeo is een onafhankelijke certificerende instantie voor de HR-sector. Aan de hand van een tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek onder inkopers van opleidingen en andere HR-diensten beoordeelt Cedeo opleidingsaanbieders op kwaliteit, continuïteit en klantgerichtheid. Van de naar schatting 8500 commerciële opleidingsinstituten in Nederland, zijn er momenteel 800 Cedeo-erkend.

Mikrocentrum ontving de erkenning voor 2023 met de volgende gemiddelde tevredenheidsscores: 100% voor de bedrijfsinterne opleidingen en 98,8% voor de opleidingen met open inschrijving.  

De kracht van Mikrocentrum ligt onder andere in het feit dat zij oplossingen biedt die nauw aansluiten op de behoefte in de markt.” Cedeo Rapport 2023

Belang van Leven Lang Ontwikkelen

Een erg trotse Frank Bruls - Manager Opleidingen vertelt: ‘‘Leven Lang Ontwikkelen is volgens ons belangrijk voor zowel de midden- en kleinbedrijven als voor de grote spelers in het ecosysteem. Wij zetten ons elke dag keihard in om bedrijfsinterne trajecten maar ook onze cursussen zo goed mogelijk op de praktijk en de behoeftes van cursisten en bedrijven aan te laten sluiten. Het is dan ook ongelofelijk mooi dat wij op deze manier erkenning ontvangen voor de kwaliteit van onze docenten en opleidingen.”

Opvallend hoge scores

Wederom zijn (net zoals voorgaande jaren) de scores voor het docentniveau en het inhoudelijke niveau van de trainingen opvallend hoog. Zelfs nog hoger dan twee jaar geleden. Toen scoorde Mikrocentrum al enorm hoog met een 99,3% beoordeling voor de open opleidingen.  Een van de citaten uit het rapport luidt: ‘‘De trainers hebben duidelijk vaker met dit bijltje gehakt. Zij konden goed omgaan met de behoorlijke niveauverschillen die er bij ons in de groep waren.”

Met name de praktische insteek van de trainers wordt als sterk punt van Mikrocentrum genoemd. Een van de cursisten vertelt: “Je kan wel alleen maar theorie delen maar het is veel interessanter om bepaalde dingen te ervaren door te oefenen en/of door realistische cases te bespreken. Dat Mikrocentrum hier oog voor heeft, is voor mij een reden om een eventuele volgende keer weer voor Mikrocentrum te kiezen.”

De trainers hebben duidelijk vaker met dit bijltje gehakt. Zij konden goed omgaan met de behoorlijke niveauverschillen die er bij ons in de groep waren” Geïnterviewde vanuit het Cedeo Rapport 2023

Luisteren en anticiperen is goud waard

Frank vertelt: ‘Samen maken wij de technologie van de toekomst. Ieder bedrijf heeft zijn eigen functie binnen de waardeketen en het ecosysteem en dat betekent dat je niet zomaar een x aantal standaard cursussen uit de lucht kan toveren. Dit is dan ook de reden dat we heel gericht om tafel gaan met onze klanten: waar liggen nou écht jouw uitdagingen? Bij gesprekken voor de bedrijfsinterne opleidingen gaat de docent zelfs altijd mee. Dit is tenslotte belangrijk voor de voorbereiding en de doelen die het bedrijf wil halen. Op basis van deze input gaan we de cursus/opleiding gericht afstemmen op de wensen van het bedrijf. Zijn er nog vragen? Dan gaan we nog een keer met elkaar om tafel: alleen dan kan je spreken over een samenwerking. Daarin excelleren wij echt: onze passie voor techniek is enorm.”

Dit wordt ook gezien en gevoeld door de cursisten die meededen aan het onderzoek. Zo komen er in het onderzoek quotes terug als: “Het is heel prettig dat de gesprekken vooraf echt gelijkwaardig zijn. Er wordt goed geluisterd en geanticipeerd door Mikrocentrum. Hierdoor sluit de training zo goed mogelijk aan op de deelnemersgroep”

Sinds enkele jaren werkt Mikrocentrum ook samen met gecertificeerde partners zoals het Summa Collega en Fontys Hogescholen. “Door deze samenwerkingen op te zoeken bereiken we de jongere generatie veel sneller en kunnen wij hen in een vroeger stadium in hun leven al enthousiast maken over techniek. Hierin komt ook terug dat we samenwerken aan het opstarten van modulair gecertificeerde programma’s. Dit is belangrijk voor een gezonde toekomst van de technologische maakindustrie in de Nederland en België. Dat is een verantwoordelijkheid die we met zijn alle moeten dragen” – vertelt Frank Bruls

Samen maken wij de technologie van de toekomst. Ieder bedrijf heeft zijn eigen functie binnen de waardeketen en het ecosysteem en dat betekent dat je niet zomaar een x aantal standaard cursussen uit de lucht kan toveren” Frank Bruls

Een onafhankelijke stichting met hart voor de hightech- en maakindustrie 

Al 50 jaar is Mikrocentrum de opleider voor de hightech- en maakindustrie. In alle cursussen wordt nauw samengewerkt met docenten uit de praktijk. Deze docenten worden met een gemiddelde van een 9,2(!) beoordeeld. Mikrocentrum biedt zowel open cursussen als op maat gemaakte bedrijfsinterne trajecten aan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier het volledige cursusaanbod of neem contact op voor een persoonlijk advies!

Onze missie

Mikrocentrum is het onafhankelijke, verbindende platform voor de hightech- en maakindustrie. Samen met onze leden, klanten en partners zetten wij ons in voor een sterk innovatief ecosysteem, talentontwikkeling en voor de grote maatschappelijke uitdagingen van nu. Van het organiseren van evenementen, vakbeurs en congressen tot aan het opzetten van opleidingen. Het uitgangspunt: samen bereiken we meer dan alleen.