Bewerk je materialen zonder verspanen

Ben jij geïnteresseerd in de vormgeving van materialen, zoals metaal, maar heb je geen zin om bezig te zijn met het verwijderen van spanen? Dan zijn de cursussen Niet-verspanen iets voor jou! 

Wat is niet-verspanen?

Niet-verspanen is een techniek waarbij het materiaal wordt bewerkt zonder het te snijden of af te schrapen. Bij deze techniek worden de materialen bijvoorbeeld gedrukt, gegoten, gestanst, gevormd of gelast. Hierdoor ontstaat er geen afvalmateriaal zoals bij verspanen.

De voordelen van niet-verspanen

Niet-verspanende technieken hebben een aantal voordelen ten opzichte van verspanende technieken. Zo is het minder belastend voor het milieu en is het minder gevaarlijk voor de werknemers omdat er minder kans is op letsel. Daarnaast is het minder tijdrovend omdat er geen afvalmateriaal verwijderd hoeft te worden. Ook is het vaak goedkoper omdat er minder materiaal verloren gaat.

Wat kun je verwachten van onze cursussen?

Onze cursussen Niet-verspanen zijn geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het bewerken van materialen zonder spanen. Tijdens de cursussen leer je alle ins en outs van de verschillende niet-verspanende technieken, zoals stanstechniek. Je leert hoe je deze technieken het beste kunt toepassen op verschillende materialen en welke gereedschappen je hierbij nodig hebt.

Er is veel vraag naar constructeurs, machinebedienden en –stellers die niet-verspanende technieken beheersen. Deze technieken maak je jezelf eigen tijdens onze cursussen.

niet verspanen

Cursussen op het gebied van Niet-verspanen