Leer welke oppervlaktetechniek het beste bij jouw product past

Coaten, lakken, verzinken, anodiseren, thermisch spuiten en galvaniseren; het is slechts een greep uit de vele mogelijkheden voor oppervlaktebehandelingen. Maar welke oppervlaktetechniek past het beste bij jouw product?

Gedegen kennis essentieel

De keuze die je maakt hangt nauw samen met de gebruikte materialen voor het te behandelen oppervlak of product. Gedegen kennis, bijvoorbeeld op het gebied van corrosie en oxidatie, tribologie, gebruiksomstandigheden en eigenschappen, is hierbij essentieel.

Stel de juiste eisen aan jouw oppervlak

Bij ieder ontwerp-, construeer- of fabriceerproces is het belangrijk de juiste eisen aan het oppervlak vast te stellen. Denk hierbij aan criteria op het gebied van slijtage- of corrosiebestendigheid, oppervlaktebehandeling en coating. Maar ook de fysische of optische eigenschappen.

Met onze opleidingen op het gebied van Oppervlaktetechniek ga je in detail in op deze aspecten en leer je de juiste eisen te stellen. Zo kies je voor de juiste combinatie van materiaalsoort en oppervlaktebehandeling.

Inzicht in aantasting

Zo geeft de cursus Moderne Oppervlaktetechniek jou inzicht in de processen die oppervlakte aantasten. En maak je kennis met gangbare oppervlakte behandeltechnieken. Waardevolle kennis om de juiste combinatie van materiaalsoort en oppervlaktebehandeling te maken.

Evenementen

Wil je inspiratie opdoen, kennis delen en netwerken met experts op het gebied van oppervlaktetechniek en andere technische onderwerpen. Neem dan een kijkje op onze evenementenkalender. We hebben een breed aanbod aan kennis- en netwerkevenementen.

Ga aan de slag!

Hieronder lees je alles over deze cursus. Ga aan de slag en ontdek welke oppervlaktetechniek het beste bij jouw product past.

 

Cursussen op het gebied van Oppervlaktetechniek