De cursus Functioneel specificeren helpt je als opdrachtgever, productmanager of ontwerper met het helder opstellen van technische specificaties. Je zorgt er met deze methode voor dat jij jouw opdrachtnemers brieft zonder de technische vrijheid te beperken. De initiële producteisen worden hierbij niet uit het oog verloren. Ook schept het ruimte voor innovatieve ideeën en nieuwe mogelijkheden met (andere) technologieën.
Inschrijven met het STAP-budget?
Neem direct contact op via +31 (0)40 296 99 33
De cursus Functioneel specificeren biedt je praktische handvatten bij industriële productontwikkeling met hoge kwaliteits- of prestatie-eisen en een korte time-to-market. Ook draagt de cursus bij aan:
Tijdens de cursus Functioneel specificeren staat het geven van een heldere en oplossingsvrije opdracht aan toeleveranciers of interne ontwerpers centraal. In drie dagen wordt er ook ingegaan op de benodigde documentatie. Denk daarbij aan sjablonen en checklists die als leidraad gelden voor een functionele specificatie van functie- en klanteisen. Deze cursus is een echte must voor opdrachtgevers, productiemanagers en bijvoorbeeld ontwerpers die dagelijks aan technische specificaties worden blootgesteld. Velen kennen namelijk de verleiding om bij productinnovatie direct in termen van oplossingen en technologieën te denken. Het resultaat is dat de initiële producteisen uit het oog worden verloren en dat de mogelijkheden die andere technologieën je bieden niet worden benut.
Het lesmateriaal is in het Engels. De training wordt in het Nederlands gegeven tenzij niet iedereen de Nederlandse taal machtig is, dan schakelt de docent over naar Engels.
Tijdens de cursus Functioneel specificeren komen de volgende onderwerpen aan bod:
Dick Terleth is een gepensioneerd business consultant Systems Engineering. In het laatste deel van zijn actieve loopbaan werkte hij bij ADSE Consulting and Engineering waar hij verantwoordelijk was voor consulting diensten op gebied van Systems Engineering, Requirements Management en Configuratie Management. Hij was als consultant en projectmanager actief in adviesprojecten in Rail, High Tech industry, Scheepsbouw en andere industrieën. Voor ADSE werkte Dick voor meerdere dienstverleners op gebied van Configuratie Management en Product Lifecycle Management. Dick begon zijn loopbaan bij Fokker Aircraft waar hij betrokken was bij implementatie van CAD/CAM , 3D werkwijzen en beheer van data in de engineering processen van Fokker Aircraft. Dick Is afgestudeerd als ingenieur Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft.
Inschrijven met het STAP-budget?
Neem direct contact op via +31 (0)40 296 99 33
Mikrocentrum werkt met all-in-prijzen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief B.T.W. en inclusief lesmateriaal en arrangementskosten.
Leden van het Mikrocentrum High Tech Platform ontvangen 10% korting op de cursusprijs.
Wanneer je meerdere medewerkers in jouw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij je op locatie te organiseren. Een goede afstemming op jouw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.
Heb je interesse in een bedrijfsintern traject? Onze programmamanager opleidingen Elroy Leijten komt graag vrijblijvend bij je op bezoek.