Spuitgieten

Met de vormgevingstechniek spuitgieten worden producten gevormd door gesmolten kunststof onder hoge druk in een vorm te spuiten en af te laten koelen. Spuitgieten is een cyclisch proces waarbij het eindproduct via robottechniek uitgenomen wordt. 

De vakterminologie van het spuitgieten en specifiek problemen bij spuitgieten spreken soms tot de verbeelding: kleurslierten, jetting, grammofoonplaat- en dieseleffect... Geen probleem komt alleen of is hetzelfde. Maar hoe ga je te werk om deze problemen op te lossen of te voorkomen? En hoe bereik je kortere productieseries, hogere kwaliteit, pas je smart industry toe, ga je om met recycling of verminder je verspilling? Er wordt steeds meer kennis verlangd van alle betrokkenen bij het spuitgietproces.

De combinatie van theoretische kennis en praktische vaardigheden zijn in onze cursussen maximaal aanwezig. Ook tijdens onze evenementen brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden rondom deze veel toegepaste technologie.

Spuitgieten

Cursussen op het gebied van Spuitgieten

Blogs en Nieuws