Een Leven Lang Ontwikkelen en talentontwikkeling in de tech

De war on talent is niet meer te missen en er zijn meer vacatures dan beschikbare talenten. En die talenten zijn hard nodig om als bedrijf voorop te blijven lopen. Bovendien gaan de ontwikkelingen in de technologie zo ontzettend snel, dat een leven lang ontwikkelen onmisbaar is. Door talent ontwikkel- en groeiperspectief te bieden, groeien ze met je bedrijf en ambities mee, blijf je hen ook boeien en behouden en wordt je aantrekkelijker als werkgever.

Wij helpen je met het opstellen van een ontwikkelplan, zowel voor individuele medewerkers als bedrijfsbreed

Dat doen we door samen met jou de competenties, ambities en benodigde kennis in kaart te brengen met als resultaat een op jouw bedrijf en medewerkers afgestemd cursusaanbod. We garanderen de beste docenten, die dagelijks zelf midden in de praktijk staan. Zo heb jij geen omkijken naar opleiden en weten je medewerkers waar ze naar toe kunnen groeien.

KOM IN CONTACT

Door op te leiden helpen we jou om talent te binden, te boeien, te behouden en te groeien

applied mechatronics Mikrocentrum

Bied je medewerkers groeipaden en -perspectief met leerlijnen

De ontwikkelingen binnen de hightech- en maakindustrie gaan snel en de vraag naar technisch geschoolde medewerkers stijgt onverminderd. Het opleiden van medewerkers en hen de juiste kennis en kunde bijbrengen blijft nog steeds een belangrijke factor om in de huidige ontwikkelingen mee te gaan. Maar daarvoor is het essentieel om goed inzicht te krijgen in de ontwikkelmogelijkheden en -paden binnen specifieke technische vakgebieden. Hiervoor bieden we je het Leerlijnenoverzicht 

Het Leerlijnenoverzicht is een weergave van mogelijke groeipaden gecategoriseerd op vakgebied of thema. Het doel van deze leerlijnen is om jou betere inzichten te geven in ontwikkelmogelijkheden van je medewerkers. Ieder bedrijf is anders en heeft andere een opleidingsbehoefte. Het leerlijnenoverzicht biedt je dan ook een impressie maar is geen vast gegeven. Wil jij aan de slag met groeipaden voor jouw medewerkers? Wij helpen je hier graag bij. 

Spuitgieten Matrijzen Onderhoud Mikrocentrum

Talenten, kennis en skills op individueel niveau versterken

Natuurlijk wil je dat er in jouw bedrijf de beste producten worden ontworpen, de juiste componenten worden ontwikkelt, de meest efficiënt draaiende machines gebouwd worden en processen optimaal verlopen. Maar de juiste kennis in huis hebben is een, het in de praktijk toepassen ervan is minstens zo belangrijk. Bovendien zijn goed samenwerken, communicatie, resultaatgerichtheid en ondernemerschap essentiële power skills om succesvol (complexe) technische uitdagingen aan te kunnen gaan.  Met onze cursussen versterk en ontwikkel je de talenten in jouw bedrijf op beide. Onze hybride docenten met veel ervaring in de hightech- en maakindustrie staan klaar om hen hierbij te helpen. 

Met 120 kort cyclische cursussen bieden we voor iedereen in de tech een passende opleiding. Zowel op LBO, MBO, HBO als WO niveau. Wil je de talenten van een of enkele medewerkers laten groeien? Dan is een cursus in het open traject de juiste keuze. 

VDL interview

Allemaal dezelfde kennis en skills dankzij bedrijfsinterne cursussen

Wanneer je meerdere medewerkers in jouw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij je op locatie te organiseren. Een goede afstemming op jouw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Kies je ervoor om een of meerdere cursussen bedrijfsintern te organiseren? Dan stemmen we samen met jou, de docent en een van onze programmamanagers alle wensen en opleidingsbehoefte persoonlijk af. Van voorbereiding tot afronding, in het gehele traject word je nauw betrokken. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit, zorgen we voor de juiste afstemming op jouw bedrijfsspecifieke vraag en een optimaal resultaat.

Hoe wij techbedrijven helpen met een Leven Lang Ontwikkelen

Kick off VDL Triple T Academy

Met VDL Triple T Academy biedt VDL Groep samen met Mikrocentrum en FC Eindhoven BBL-leerlingen extra vaardigheden

De VDL Triple T Academy is op vrijdag 23 september, van start gegaan. VDL Triple T staat voor Trots Talent in Techniek. Een uitdagend mbo-opleidings-programma van VDL Groep ontwikkeld in samenwerking met FC Eindhoven en Mikrocentrum. Gedurende deze 1-jarige opleiding gaan 13 BBL-leerlingen, naast hun vakinhoudelijke leerwerktraject bij één van de VDL-bedrijven, werken aan hun persoonlijke ontwikkeling (powerskills) én worden zij sportief uitgedaagd.

Collegas Movares

Hoe het versterken van projectmanagementvaardigheden Movares helpt excellent te presteren

Goed projectmanagement is cruciaal om excellent werk af te kunnen leveren bij klanten en partners. Als echte projectorganisatie kan Movares dit beamen. Irma den Hollander, Adviseur Opleiden & Ontwikkelen bij Movares: “Om dit te realiseren zijn we gestart met Excellent Projectmanagement. Hiermee zetten we een volgende stap in onze kwalitatieve dienstverlening.” Mikrocentrum ondersteunt Movares hierbij sinds 2019 met projectmanagementcursussen, voor de gehele organisatie maar ook specifiek voor de technische afdelingen.

8D pps bij Kuhn

8D training bij KUHN Geldrop: een structurele aanpak voor complexe technische problemen

Dat het ontwikkelen van technische machines, producten of andere oplossingen vaak een hoge mate van complexiteit met zich meebrengt is geen uitzondering. Ontwikkelaars of technisch specialisten stuiten dan ook regelmatig op problemen die niet direct op te lossen zijn. Stapsgewijze probleemanalyse is een manier om gestructureerd tot een oplossing te komen. De effectiviteit hiervan heeft ook KUHN Geldrop ondervonden tijdens de bedrijfsinterne 8D training. 

Direct aan de slag met talentontwikkeling? Onze programmamanagers staan voor je klaar!

Barend Blom
Programmamanager Opleidingen
Kunststof- en matrijstechnologie, medical devices en medische kwaliteitsnormen, lijmen
Barend Blom
Mart Mijnsbergen
Programmamanager Opleidingen
Geometrische meettechniek, kwaliteitsmanagement, optica, laserveiligheid, procesverbetering en statistical engineering
Mart Mijnsbergen
Wouter Lintsen
Programmamanager Opleidingen
Mechatronica, robotica, industriële automatisering, elektronica, elektrotechniek, machineveiligheid
Wouter Lintsen
Wilma Kuijpers
Programmamanager Opleidingen
Projectmanagement, leiderschap, communicatie en persoonlijke effectiviteit
Wilma Kuijpers
Elroy Leijten
Programmamanager Opleidingen
Precisietechnologie, Lean Six Sigma, Verspanen, Niet-verspanen, Additive Manufacturing, Productontwikkeing, Onderhoudsmanagement
Elroy Leijten
Erik van den Putte
Innovatiemanager Opleidingen
Erik van den Putte