Mikrocentrum: At the heart of hightech

Het blijft fascinerend. Wat wij mensen kunnen bedenken, engineeren en maken. Elke dag weer rekken we de definitie van technologie op. Verleggen we grenzen door baanbrekende ideeën van tekentafel naar realiteit te tillen. Om zo de wereld een beetje mooier te maken. Die drift naar uitvinden, ontdekken, onderzoeken en maken zit diep. Net als de drang om samen te werken. Connecties te maken. Verbindingen te leggen. Er is een plek die zich hier al ruim 55 jaar voor inzet. Maak kennis met Mikrocentrum.

Met kennis en verbinding als fundament meebouwen aan de toekomst

Vanuit een fascinatie voor tech maakt, deelt en versnelt Mikrocentrum kennis en verbinding door de gehele waardenketen van de hightech- en maakindustrie. Want met kennis, talent, skills en connecties als brandstof, maken we de wereld van morgen, vandaag al een beetje beter. Dat is waar het om draait in al onze activiteiten. Samen met onze leden, klanten en partners zetten we ons dan ook continu in voor een sterk innovatief ecosysteem, voor talentontwikkeling en voor de grote maatschappelijke uitdagingen van nu. Het uitgangspunt: samen bereiken we meer dan alleen.

Wij zijn er voor iedereen die technologie een warm hart toedraagt

Als onafhankelijke stichting kunnen wij als geen ander de juiste verbinding leggen om onze fascinatie voor tech door te vertalen naar alle lagen van de waardeketen. Dat doen we met cursussen, met evenementen en met het High Tech Platform. Wij zijn er voor de talenten en de professionals. Voor de Original Equipment Manufacturers, de onmisbare toeleveranciers en iedereen die de technologie een warm hart toedraagt. 

Onze kernwaarden

Overal in verbinding

Als platform heb je een open vizier nodig. Wij willen niet in het middelpunt, maar in verbinding staan. Met de wereld, de mens, de branche én de waardenketen. Met de grote thema’s van nu, de sleuteltechnologieën van vandaag en de trends van morgen. Want alleen samen kom je verder.

Altijd onafhankelijk

Wij kiezen geen partij en zijn 100% autonoom. Daardoor kunnen we snel schakelen, zijn we aangenaam flexibel en altijd transparant. Als stichting brengen we zo precies waar de hightech- en maakindustrie behoefte aan heeft: een onafhankelijke samenwerkingspartner.

Tech rules!

Laten we vooral niet vergeten waarom we doen wat we doen: we zijn gek op tech. Op de tijd waarin we leven en de meest verbluffende ontwikkelingen niet alleen voor elkaar krijgen, maar er zelfs deel van uitmaken.

Certificeringen en lidmaatschappen