• 18 september 2023
  • Leestijd: 2 minuten

Bert-Jan Woertman kondigt vertrek aan als Directeur bij Mikrocentrum

Bert Jan Essay Mikrocentrum Directeur

In goed overleg met het bestuur van de Stichting Mikrocentrum heeft Bert-Jan Woertman besloten per direct zijn functie als directeur neer te leggen. Deze beslissing is het resultaat van een grondige overweging door Bert-Jan in samenspraak met het bestuur en het Management Team.

“De afgelopen twee jaar heb ik mij met veel enthousiasme en energie ingezet voor Mikrocentrum. Samen met het gehele team hebben we mooie stappen gezet, onder andere op het gebied van positionering, strategie en het nog meer met elkaar in verbinding staan, zowel intern als extern. We zijn mooie nieuwe samenwerkingen gestart en hebben oude weer nieuw leven ingeblazen Dit heeft geleid tot een nieuwe dynamiek en de bereidheid, zowel binnen de organisatie als daarbuiten, om de volgende stappen in de ontwikkeling en groei van Mikrocentrum te zetten. Ik kijk met trots terug op deze tijd en op de samenwerking met het gehele team. Na een grondige overweging heb ik echter geconcludeerd dat mijn ambities en kwaliteiten niet voldoende aansluiten bij deze volgende fase. Daarom is in goed overleg besloten dat ik Mikrocentrum ga verlaten op zoek naar een nieuwe uitdaging.” Aldus Bert-Jan Woertman.

"Onder Bert-Jan's bevlogen leiding heeft Mikrocentrum een nieuwe koers ingezet”, zegt Marc Hendrikse, voorzitter van het bestuur. "De toewijding van Bert-Jan en het team hebben Mikrocentrum geholpen om belangrijke vooruitgang te boeken. De fundamenten zijn versterkt, en de weg is vrijgemaakt voor een volgende fase van groei en ontwikkeling."

“We willen Bert-Jan bedanken voor zijn betrokken en energieke inzet voor onze organisatie. We hebben samen mooie stappen gezet in de groei en ontwikkeling van Mikrocentrum en zijn vastbesloten om de ingezette koers vast te houden, samen met onze gewaardeerde klanten, leden en partners en in het hightech ecosysteem. We hebben vertrouwen in het Management Team en medewerkers, die zich iedere dag weer vol toewijding en professionaliteit inzetten voor de gezamenlijk gestelde opgave” Aldus Katja Pahnke, lid van het bestuur.

Opvolging

Met het vertrek van Bert-Jan Woertman gaat de organisatie op zoek naar een nieuwe Algemeen directeur. Tot er een nieuwe directeur wordt aangesteld, zal het Mikrocentrum Management Team de dagelijkse leiding gezamenlijk oppakken onder begeleiding van de leden van het bestuur van de Stichting, die ook de statutaire verantwoordelijkheid dragen.