De training Lean Six Sigma Yellow Belt stelt je in staat om in jouw directe werkomgeving (lean) projecten te optimaliseren. Je kunt problemen in de productie op een doeltreffende manier oplossen of als teamlid een volwaardige bijdrage leveren aan een groter project.

  • Beheers de basisbegrippen van Lean Six Sigma en bied ondersteuning bij het uitvoeren van verbeterprojecten
  • Ben in staat Small Group Activities (SGA's) door te voeren binnen de organisatie en spreek de Lean Six Sigma taal
  • Weet hoe je verspilling en variaties zowel product- als procesgericht kunt verminderen
Operators, supervisors en andere medewerkers die direct of indirect betrokken zijn bij verbeterprogramma’s op de werkvloer
MBO of ruime werkervaring als vakspecialist
In overleg
Bewijs van deelname
Een uitgebreide syllabus
Bedrijfsintern ook in het Engels beschikbaar
Alleen bedrijfsintern beschikbaar
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de training Lean Six Sigma Yellow Belt

Na afloop van de training beheers je de Lean manufacturing principes en de Six Sigma aanpak. Je werkt zelfstandig aan het oplossen van problemen in de productie. Ook neem je als teamlid deel aan grotere Lean of Six Sigma projecten.

Programma op maat

In overleg met de opdrachtgever wordt de doelstelling van deze bedrijfsinterne training bepaald. Vervolgens wordt een curriculum op maat samengesteld. Veelal worden deelnemers gekoppeld aan een aantal verbeterprojecten binnen het eigen bedrijf. Hierdoor wordt de theorie direct toegepast op een praktisch probleem.

Taal

De training wordt standaard in het Nederlands gegeven. Handouts en oefeningen zijn in het Nederlands. Deze training kan ook in het Engels, Duits, Frans of Spaans verzorgd worden. Handouts zijn ook in de betreffende taal beschikbaar.

Lean Six Sigma Lean Six Sigma

Programma

Voor deze bedrijfsinterne training wordt in overleg met de opdrachtgever de doelstelling van de training bepaald. Vervolgens wordt een curriculum op maat samengesteld. Hierin kan gekozen worden uit de onderstaande onderwerpen.

Veelal worden deelnemers gekoppeld aan een aantal verbeterprojecten binnen het eigen bedrijf. Hierdoor wordt de theorie direct toegepast op een praktisch probleem.

Introductie Lean Six Sigma en continu verbeteren

  • Lean Manufacturing principes
  • DMAIC Roadmap
  • Kaizen / PDCA / SGA – Small Group Activity

Identificeren en elimineren van verspillingen

  • Process Flow Mapping 
  • Quality Planning Tools (Check Sheet, Pareto, Bar Chart , Pie Chart, Ishikawa)

Organiseren en structureren

  • 5S Werkplek organisatie
Neem contact op voor meer informatie

Ontdek de mogelijkheden om deze training bedrijfsintern te organiseren

Wanneer je meerdere medewerkers in jouw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij je op locatie te organiseren. Een goede afstemming op jouw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Onze programmamanager opleidingen denkt graag met je mee!

Heb je interesse in een bedrijfsintern traject? Onze programmamanager opleidingen Elroy Leijten komt graag vrijblijvend bij je op bezoek.