Ontwerp en produceer complexe producten met uiterst hoge nauwkeurigheid

De betekenis van precisietechnologie voor de industrie zal de komende jaren verder stijgen. Aanleiding zijn de grotere precisie en verregaande miniaturisatie. De vele voorbeelden en toepassingen die binnen de industrie te vinden zijn, bewijzen dat precisietechnologie een stabiele basis heeft gelegd voor de ontwikkeling van vele apparaten en technologieën om ons heen.

Wat is precisietechnologie?

Precisietechnologie omvat het ontwikkelen, produceren en assembleren van complexe producten waarbij een zeer hoge nauwkeurigheid vereist is. Denk bijvoorbeeld aan producten als microchips, microscopen, meetapparatuur en robots. Al deze producten bestaan uit vele minuscule onderdelen, waarvan sommige zelfs alleen onder de microscoop te zien zijn.

Kennis van constructie

De technologische ontwikkelingen op het gebied van onder andere fijnmechanica gaan razendsnel en worden daarbij ook steeds complexer. Precisietechnologie is hierop het antwoord. Om hiermee aan de slag te gaan is specifieke kennis van onder andere constructieprincipes en toleranties onmisbaar. De cursus Tolerantieanalyse leert je om tolerantieproblemen op een structurele manier op te lossen. Zo verhoog je de kwaliteit van ontwerpen en voorkom je tolerantieproblemen in de productie.

Nieuwe eisen en uitdagingen

De ontwikkeling van precisietechnologie legt druk op de vervaardiging van systemen en componenten. Nieuwe eisen en uitdagingen volgen elkaar daarbij in rap tempo op. Er wordt steeds kleiner, sneller en nauwkeuriger geconstrueerd. Hierbij is het belangrijk om je ervan bewust te zijn hoe ontwerpprincipes invloed hebben op de performance van machines en producten. Deze aspecten leer je in de cursus Constructieprincipes voor precisietechnologie.

Fundamentele ontwerpkeuzes

Het maken van fundamentele ontwerpkeuzes over bijvoorbeeld de krachtdoorleiding, vrijheidsgraden en wrijving (of het ontbreken ervan) hebben dan ook invloed op de nauwkeurigheid en voorspelbaarheid.

Tijdens onze cursussen en workshops laten we je zien hoe het gedrag van mechanische constructies beïnvloed kan worden en maak je kennis met de laatste ontwikkelingen en toepassingen.

Vakbeurzen

Wil je de gehele precisietechnologie waardeketen ontmoeten? Van mechatronic engineering & systems, metrology, vacuum & clean, micro processing & motion, laser & photonics tot en met production for high precision? Bezoek dan de Precisiebeurs.

 

Cursussen op het gebied van Precisietechnologie