Wil je installatieprestaties en productiviteit van monteurs verhogen, doorlooptijden van onderhoudswerkzaamheden verkorten en onderhoudskosten verlagen? Volg dan de cursus Werkvoorbereider in het onderhoud. Deze cursus leert je alle aspecten voor een goede voorbereiding, planning, aansturing en opdrachtbewaking van onderhoudswerkzaamheden. Een must voor technici die zich verder willen specialiseren in de beheersbaarheid van het onderhoud!

 • Leer onderhoudswerk te organiseren als een pit stop
 • Zorg voor een afname van verliestijden van monteurs
 • Ga aan de slag met een betrouwbare planning, budget en inkoop
(Startende) werkvoorbereiders, toezichthouders en potentiële leidinggevenden in onderhoudsafdelingen.
MBO
3 dagbijeenkomsten
Bewijs van deelname
Een uitgebreide syllabus en een online leeromgeving
Inclusief arrangementskosten en lesmateriaal
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de cursus Werkvoorbereider in het onderhoud

De rol van werkvoorbereider groeit steeds meer uit tot die van een alleskunner: van technische tot financiële voorbereider én bewaker. Je leert het adequaat uitvoeren van al deze activiteiten voor zowel reguliere onderhoudswerkzaamheden als voor projectmatige werkzaamheden, zoals revisieonderhoud en shutdowns. Het accent ligt hierbij op de procesmatige industrie en de industrie met een flowkarakter. De cursus Werkvoorbereider in het onderhoud geeft je een beeld over de omvang en detaillering van werkvoorbereiding en onderhoudsplanning. De cursus is een must voor technici die zich verder willen specialiseren in zaken als wetgeving, verlaging van onderhoudskosten en slijtage-inspecties.

Tijdens deze cursus wordt er gebruik gemaakt van een online leeromgeving. In de online leeromgeving vind je voorafgaand aan de lessen oefeningen en opdrachten. Dit vergt ongeveer 2 uur per week aan voorbereiding. Je kunt tijdens de gehele cursus communiceren met de docent en vragen stellen. Door deze manier van leren is er tijdens de lesdagen meer ruimte voor groepswerk en discussies wat het geheel intensiever en effectiever maakt!

Programma

Tijdens de cursus Werkvoorbereider in het onderhoud komen de volgende onderwerpen aan bod:

Dag 1

 • De plaats van de werkvoorbereiding in de organisatie
 • Het werkvoorbereidingsproces
 • Het opzetten van een installatiestructuur
 • Een basis voor het ontwikkelen van een onderhoudsplan

Dag 2

 • Planning van onderhoudsactiviteiten
 • De technische opdracht stelling (TOS)
 • Veiligheid en het maken van een taak risico analyse (TRA)
 • Inkoop van materialen en diensten

Dag 3

 • Netwerkplanning voor projecten
 • Ramen, begroten, calculeren van onderhoudswerkzaamheden
 • Evaluatie, inclusief enkele kentallen
 • Het onderhoudsmanagement systeem (OMS)
 • Documentatie
Neem contact op voor meer informatie

Ervaringen van cursisten

Mooi cursus. Snel inzicht gekregen in de rol werkvoorbereider. Duidelijke uitleg. Veel ruimte voor vragen.
Maarten de Bont, Curtec
Duidelijke cursus waar je veel aan hebt als werkvoorbereider. Ik zit zelf aan de service kant door het hele land heen, en hier ook veel raakvlakken mee gehad. Dus prima cursus om de basis van het werkvoorbereider te gaan snappen.
Tim van Doorn, MHS
Een goede cursus voor gevorderde, voor een beginner is het te hoog gegrepen. Uit eindelijk heb ik toch een goed beeld gekregen wat werkvoorbereider in houdt. Wat meer voorbeelden voor de beginners basisprincipes.
Soeresh Bharose, Engie
Ik heb de cursus met veel plezier gevolgd. Eric Renzen heeft héél veel praktjkervaring op dit gebied en dat merk je ook tijdens de schooldagen. Eric legt heel duidelijk en informatief uit wat er in de studiemap beschreven staat. Heb veel van de cursus geleerd en vooral de praktijktips van de heer Renzen! Zeker de moeite waard als je als werkvoorbereider werkt deze cursus te volgen!
Matthijs Kuenen, EQUANS Nederland

Plaats, data en prijzen - Open inschrijvingen

Inschrijven

Plaats

Startdatum

Begintijd

Eindtijd

Prijs

Avonden / Dagen

Utrecht
01-11-2023
08-11-2023
15-11-2023
...
in totaal 3 bijeenkomsten
9:00
16:30
€ 1750
3
Veldhoven
23-11-2023
30-11-2023
07-12-2023
...
in totaal 3 bijeenkomsten
9:00
16:30
€ 1750
3

Mikrocentrum werkt met all-in-prijzen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief B.T.W. en inclusief lesmateriaal en arrangementskosten.

Leden van het Mikrocentrum High Tech Platform ontvangen 10% korting op de cursusprijs.

Ontdek de mogelijkheden om deze cursus bedrijfsintern te organiseren

Wanneer je meerdere medewerkers in jouw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij je op locatie te organiseren. Een goede afstemming op jouw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Onze programmamanager opleidingen denkt graag met je mee!

Heb je interesse in een bedrijfsintern traject? Onze programmamanager opleidingen Elroy Leijten komt graag vrijblijvend bij je op bezoek.