Wat is projectmanagement?

Met projectmanagement houd je je bezig met het plannen, organiseren, monitoren, beheersen van en rapporteren over alle aspecten van een project. Binnen een technische omgeving kun je hierbij denken het aansturen van projecten gericht op het ontwikkelen van een concreet product, het ontwikkelen of samenstellen van machines of het optimaliseren van productie- en communicatieprocessen. De contextuele managementcompetenties worden hierbij steeds belangrijker. En door de alsmaar toenemende klanteisen, vraag naar kortere doorlooptijden en toenemende productdiversiteit hoort de omgeving dan ook vroegtijdig betrokken te worden in een project.

3 onmisbare competenties voor projectmanagement

Om projectmanagement succesvol uit te voeren, zijn er drie specifieke competenties onmisbaar. Deze competenties maken je als projectmanager effectiever in het uitoefenen van het vak. Benieuwd welke competenties onmisbaar zijn? Lees het in de blog van onze docent Wouter Mollers

Duidelijke projectopdracht en verwachtingsmanagement 

Projectmanagement hoeft helemaal niet complex te zijn. Wanneer je een aantal basisprincipes in acht neemt en zorgvuldig werkt, met overzicht en rust, dan ligt projectsucces, of in elk geval projectmanagementsucces, binnen handbereik. Hoe komt het dan, dat zo veel projecten niet brengen wat men ervan had verwacht? Alles valt of staat met verwachtingsmanagement. Deze blog helpt je hierbij op weg

Aan de slag met projectmanagement in een technische omgeving? 

Projectmatig werken is essentieel in een technische omgeving. Op een juiste manier jouw werkzaamheden structureren en beheersen, in overleg met projectteamleden, geeft meer slagkracht naar je klant waardoor technische projecten steeds beter verlopen.

Technisch projectmanagement cursussen

Wil jij jouw rol in projecten effectief verbeteren en meer grip krijgen? Of juist doorgroeien naar een rol van technisch projectleider of -manager? Wij helpen je dit te realiseren. In onze projectmanagementcursussen voor mensen werkzaam in technische omgevingen besteden we niet alleen aandacht aan bijvoorbeeld het plannen, maar ook hoe je ervoor zorgt dat deze gehaald wordt en hoe je de stakeholders betrekt bij je project(en).  

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jezelf of jouw organisaties? Download het onderstaande overzicht met meer uitleg en de verschillen tussen de cursussen Technisch projectengineer, Technisch projectengineer-to-leider, Technisch projectleider, Technisch projectleider-to-manager en Technisch projectmanager.

Cursussen op het gebied van Projectmanagement in de techniek