Verbeter jouw productiviteit met de flexibele inzet van robotica

Het inzetten van robotica, al dan niet in combinatie met vision en motion systemen, wordt steeds toegankelijker. Zo zijn er zelflerende robots en robots die aangestuurd worden door gedrag te kopiëren. De collaboratieve robot (cobot), maakt een sterke opmars. De flexibele inzet, het kunnen samenwerken met mensen en de relatief lage investering maakt een cobot ook interessant voor kleinere bedrijven en/of kleinere productie-omgevingen. Hoe ver bent jij met de integratie van deze ontwikkelingen en innovaties op de werkvloer?

Constante kwaliteit in het productieproces

De ontwikkelingen op het gebied van robotisering gaan razendsnel. En dat is logisch, robots zijn namelijk erg geschikt voor zwaar en repetitief werk dat we zelf liever niet doen. Ze kunnen dan ook in toenemende mate naast én tussen mensen werken. Het grootste voordeel: robotica zorgt voor een constante kwaliteit in het productieproces. Niet voor niets zijn robots niet meer weg te denken binnen de industrie.

Maar wat doen robots in de toekomst? We weten allemaal dat robots het leven een stuk gemakkelijker maken, zeker binnen industriële en productieomgevingen. We werken meer zij aan zij met robots, maar ze werken ook steeds meer autonoom en (laser)gestuurd. Hoe pas je deze ontwikkelingen toe in jouw bedrijf en wat brengt de toekomst?

Cursus ROS-Industrial basis (Robot Operating System)

In de academische wereld ontwikkelt men al langere tijd veel met ROS-I. Vanuit de industrie nemen de robotica en mechatronische applicaties ook snel toe.

Ben jij engineer of software ontwikkelaar en werk je met industriële robots? Breid je kennis en vaardigheden uit met de speciale bedrijfsinterne cursus op het gebied van ROS-Industrial.  Deze cursus biedt software ontwikkelaars een framework voor het ontwikkelen van robotapplicaties, zodat zij voort kunnen bouwen op het werk van anderen en ideeën en algoritmes kunnen uitwisselen.

De flexibele structuur van ROS-Industrial maakt het een geschikte tool voor de snelle ontwikkeling van intelligente industriële robots. Door het volgen van deze cursus ben je in staat om meer te halen uit jouw investering in robotica en verbeter je de productiviteit en efficiëntie van jouw bedrijf.  

Robotica revolutie

De robotica revolutie is al begonnen en deze cursus biedt jou een uitstekende kans om meer te leren over ROS-Industrial en hoe je dit kunt toepassen binnen jouw eigen productieomgeving.

Dus, ben je klaar om jouw bedrijf naar de toekomst te leiden en de productiviteit te verbeteren met behulp van robotica? Schrijf je dan in voor deze cursus en zet de eerste stap naar een geautomatiseerde toekomst.

Cursussen op het gebied van Robotica