Integreer AM in jouw productieproces

Additive Manufacturing (AM) is de toekomst van de productietechnologie. Met behulp van 3D modelgegevens worden voorwerpen laag voor laag geproduceerd met diverse technieken als 3D printen, FDM, EBM en SLS, SLM, laser cladden, WAAM, stereolithografie en (binder) jetting. Deze technieken hebben toepassingen in de maakindustrie, retail, automotive, transport, logistiek, luchtvaart en de medische wereld. Met AM is het mogelijk om producten op maat te ontwerpen en te produceren, waardoor baanbrekende toepassingen en producten ontwikkeld kunnen worden.

Kennisdeling cruciaal

Maar hoe zorg je ervoor dat AM-technologie doorbreekt binnen de hightech- en maakindustrie? Kennisdeling speelt een essentiële rol en daarom biedt Mikrocentrum diverse cursussen aan over Additive Manufacturing. Hier leer je alles over de verschillende technieken, de toepassingsmogelijkheden en hoe je deze technologie effectief kunt inzetten in jouw bedrijf.

Trends in Additive Manufacturing

Het aantal toepassingen waarvoor additive manufacturing als productietechniek wordt ingezet, groeit gestaag. Bedrijven hebben elk hun eigen redenen om voor 3D printen te kiezen. Supply chain problemen is er daar één van. Om welke andere redenen zou je additive manufacturing inzetten voor de productie van eindonderdelen? En pakken de inkopers deze nieuwe technologie goed op? In dit artikel vertellen verschillende 3D bedrijven wat zij signaleren, zoals de toename van andere materialen, zoals het hoogwaardige kunststof PEEK. Of de relatie tussen de toename van 3D printen en de krapte op de arbeidsmarkt. En zo zijn er nog veel meer trends en ontwikkelingen te zien. 

3D metaalprinten

Ook de groep hightech toeleveranciers die 3D metaalprinten toevoegt aan het technologie portfolio groeit. Alle signalen voor additive manufacturing in de hightechindustrie in de Benelux staan op groen. We schreven er dit artikel over: Benelux hightechindustrie omarmt na jaren pionieren additive manufacturing.

Zet Additive Manufacturing effectief in

Onze cursussen helpen jou om AM-technologie op een effectieve manier te integreren in jouw bedrijfsprocessen.

Dus wil jij ook de voordelen van Additive Manufacturing ontdekken en deze technologie effectief toepassen in jouw bedrijf? Schrijf je dan nu in voor onze cursussen en word een expert op het gebied van AM-technologie!

Cursussen op het gebied van Additive Manufacturing