Vergroot je kennis in materiaalkunde en maak de juiste materiaalkeuze

Materiaalkunde is een vakgebied dat zich richt op de eigenschappen, verwerking en toepassing van materialen zoals metaal, composiet en kunststoffen. Het verband tussen de samenstelling en structuur van materialen en hun eigenschappen staat hierbij centraal.

Materiaalkeuze sleutel tot succesvol product

Houd jij je bezig met productontwikkeling? Dan is het begrijpen van deze eigenschappen cruciaal, omdat ze medebepalend zijn voor de levensduur, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van jouw product. Het maken van de juiste keuze uit materialen is de sleutel tot een succesvol product!

Voorkom problemen

Wil je meer leren over materiaalkunde en –kennis? We bieden jou verschillende cursussen om jouw kennis te vergroten en je vaardigheden te ontwikkelen. Een van deze cursussen is de cursus "Functioneel toepassen van materialen". Deze cursus richt zich op functionele materiaaleigenschappen en technologische aspecten en biedt een goed overzicht van de mogelijkheden en beperkingen binnen verschillende groepen materialen en materiaalbehandelingen. Door deze kennis toe te passen kun je problemen voorkomen zoals breuk, vermoeiing, corrosie of slijtage.

Maak betere keuzes in materialen

Een andere cursus die voor jou interessant is, is de cursus "Praktische materiaalkunde". Deze biedt een inleiding tot de oorsprong, opbouw, behandeling, slijtage en corrosiemechanismen en het gedrag van materialen zoals staal, aluminium, koper, metaal en kunststoffen. Na afloop van deze cursus heb je basiskennis van materialen en kun je betere keuzes maken rondom de verwerking en toepassing ervan.

Aan de slag met materiaalkennis

Of je nu werkt met constructiematerialen of je bezighoudt met productontwerp, kennis over het verwerken en toepassen van materialen is onmisbaar. Door het vergroten van je materiaalkennis en het maken van de juiste keuzes kun je problemen voorkomen en een betere kwaliteit van producten leveren. Dus waar wacht je nog op? Verbreed je kennis over materiaalkunde en -kennis en maak het verschil in jouw vakgebied!

Cursussen op het gebied van Materiaalkunde en materiaalkennis