De cursus Praktische materiaalkunde maakt je wegwijs in de oorsprong, opbouw, behandelmogelijkheden, slijtage en corrosiemechanismen en het gedrag van materialen als staal, aluminium, koper, metaal en kunststoffen. Na afloop weet je betere keuzes te maken rondom materiaal verwerking en toepassing.
Werk je met constructiematerialen of houd jij je bezig met productontwerp? Dan is kennis over het verwerken en toepassen van materialen onmisbaar. Bij het maken van de juiste materiaalkeuze spelen factoren als (mechanische) eigenschappen, structuur, sterkte, hardheid, taaiheid en vermoeiingssterkte een grote rol. Tijdens de cursus Praktische materiaalkunde, ontdek je de oorsprong, opbouw, behandelmogelijkheden, slijtage en corrosiemechanismen en het gedrag van materialen als staal, aluminium, koper, metaal en kunststoffen.
Na afloop van de cursus heb je basiskennis van materialen en weet je betere keuzes te maken rondom de verwerking en toepassing. Je weet de link te leggen tussen de opbouw, eigenschappen en het gedrag van materialen in de praktijk. Daarnaast ken je de rol van materialen tijdens het (product)ontwerp en weet je deze door te vertalen naar jouw eigen praktijk.
Deze praktijkgerichte materiaalkunde cursus heeft de volgende opbouw:
Overzicht van de meest bekende slijtage- en corrosiemechanismen:
Overzicht van de meest gebruikte kunststoffen:
De nieuwe datum voor deze cursus is binnenkort bekend.
Wanneer je meerdere medewerkers in jouw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij je op locatie te organiseren. Een goede afstemming op jouw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.
Heb je interesse in een bedrijfsintern traject? Onze programmamanager opleidingen Elroy Leijten komt graag vrijblijvend bij je op bezoek.