Komt jouw boodschap niet altijd over bij jouw collega’s of leidinggevenden? Tijdens de training Communicatie op de werkvloer oefen je allerlei gesprekken waardoor je beter voorbereid bent en gesprekken prettiger gaan verlopen. Je leert alles over hoe een goed gesprek opgebouwd wordt, zodat het doel van het gesprek bereikt wordt. Met gerichte oefeningen leert jij jouw meningen en ideeën op een duidelijke manier te communiceren.

 • Train jouw communicatievaardigheden
 • Oefen gesprekstechnieken aan de hand van jouw eigen bedrijfssituatie
 • Leer jouw mening en ideeën duidelijk te communiceren
Medewerkers in zowel een productie-omgeving als bij ondersteunende diensten, waarbij mondeling of schriftelijk communiceren van belang is
MBO
2 dagbijeenkomsten
Bewijs van deelname
Een syllabus
Inclusief arrangementskosten en lesmateriaal
Deel deze pagina. Email  LinkedIn  Twitter

Over de training Communicatie op de werkvloer

Na afloop van deze tweedaagse training ben je in staat om een gesprek op een goede manier op te bouwen en gesprekken doeltreffend en prettig te laten verlopen. Je bent je bewust van het effect dat je oproept bij een ander. Je bent in staat, door doeltreffend door te vragen, tot de kern te komen. Ook leer je dankzij gerichte oefeningen jouw meningen en ideeën binnen een groep op een duidelijke manier te communiceren.

De inhoud van deze training wordt op basis van concrete leervragen van de deelnemers verder gespecificeerd.

Communicatie op de werkvloer Communicatie op de werkvloer

Programma

Voorbereiding op de training

Wij vragen je voor aanvang van de training een intakeformulier in te vullen. Via dit formulier krijgt de docent een beter beeld van jouw praktijksituatie en kan daardoor ook goed aansluiten op jouw leerdoelen.

Onderwerpen

Tijdens de training Communicatie op de werkvloer staat de praktijk centraal, ondersteund door korte stukjes theorie. Je gaat aan de slag met praktische situaties door middel van het oefenen in een rollenspel. Het geleerde en de nieuwe inzichten kun je direct toepassen in de eigen praktijk. De opdrachten die je mee krijgt zijn gericht op de problematiek binnen de eigen organisatie. Onderwerpen die aan bod komen, zijn:

 • Luisteren
 • Vragen stellen
 • Samenvatten
 • Interpretaties
 • Geven en ontvangen van feedback
 • Miscommunicatie vermijden en oplossen
 • Verbale communicatie
 • Non-verbale communicatie
Neem contact op voor meer informatie

Jouw trainer

Peter van Putten

Als u merkt dat u in discussies terechtkomt vanuit uw professionele rol waardoor uw boodschap niet aankomt, volg dan deze 2-daagse vaardigheidstraining. Juist door met anderen te oefenen en praktijksituaties te bespreken, krijgt u persoonlijke inzichten. Dit levert u kennis en ervaring op over uw eigen communicatiestijl en valkuilen.
Hierdoor gaat u zeker succesvoller communiceren!

Plaats, data en prijzen - Open inschrijvingen

Inschrijven

Plaats

Startdatum

Begintijd

Eindtijd

Prijs

Avonden / Dagen

Veldhoven
10-11-2023
17-11-2023
...
in totaal 2 bijeenkomsten
9:30
16:30
€ 820
2

Mikrocentrum werkt met all-in-prijzen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief B.T.W. en inclusief lesmateriaal en arrangementskosten.

Leden van het Mikrocentrum High Tech Platform ontvangen 10% korting op de cursusprijs.

Ervaringen van cursisten

De cursus was erg interessant en leerzaam. We hadden een goede docent die duidelijk was.
Bart Dieker, VDL Parts
Zeer interactieve training met enthousiaste en zeer bekwame trainer met goede kennis van zaken. Zeer open communicatie waardoor goed op persoonlijk vlak naar verbeterpunten kan worden gekeken.
Roger van Hal, Intertek

Ontdek de mogelijkheden om deze training bedrijfsintern te organiseren

Wanneer je meerdere medewerkers in jouw bedrijf op wilt laten leiden, is het interessanter en voordeliger om een cursus bij je op locatie te organiseren. Een goede afstemming op jouw bedrijfsspecifieke situatie en de inzet van zeer ervaren docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend is hierbij essentieel. Mikrocentrum is CEDEO-erkend en garandeert de beste kwaliteit.

Onze programmamanager opleidingen denkt graag met je mee!

Heb je interesse in een bedrijfsintern traject? Onze programmamanager opleidingen Wilma Kuijpers komt graag vrijblijvend bij je op bezoek.